Merkez Atatürk Caddesi’nde ki esnaf ve vatandaşlara yapılan maske, sosyal mesafe hijyen denetimlerine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Denetimlerde, Osmaniye’de vaka sayılarının ciddi manada yükseldiğini ve mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısını yapan Vali Yılmaz; “Tüm vatandaşlarımızdan, maske takmalarını, sosyal mesafeye dikkat etmelerini ve temizlik kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Bu kurallara uymak hayati önem taşıyor. Koronavirüsü ancak hep birlikte kurallara uyarak yenebiliriz. İlimizde de son günlerde artış yaşanıyor. Bu artışı durdurmamız, kontrol altına alabilmemiz için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.” dedi.
Atatürk Caddesinde ki esnaf ve vatandaşlara yönelik denetimlerin ardından açıklama yapan Vali Yılmaz; “Koronavirüs denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bütün ülkede bu denetimler devam ediyor. Osmaniye’de ilçeler de dahil aralıksız denetimlerimizi sürdürüyoruz. Maalesef ilimizde koronavirüs vakalarında artış var. Bu artışı durdurmak için gayret etmeliyiz. Ancak bunu hep beraber çalışırsak yeneceğimize hiç şüphem yok. Ben Osmaniyeli hemşerilerimin de bu anlayışta olduğunu biliyorum. Fakat bu artışı önlemek için çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde artışı önlemiş olacağımıza inanıyorum. Kurallara uymak gerçekten hayati derecede önemlidir. Yaşlıları ve yakınlarımızı korumak için de dikkatli olmak zorundayız. Bununla mücadele etmenin yolu maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarıdır. Bu kuralları asla ihmal etmemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

 E-Haber Ajansı (E-HA)