Bakan Soylu, yaşlı kadını sırtında taşıyan polisin fotoğrafının altına "Türk Polisi. Kulağını iftiralara kapatır, gönlünü vatandaşa açar" notunu düşerek twitter hesabında fotoğrafını paylaştı.

Olay Çorum’da akşam saatlerinde evinde rahatsızlık geçiren 85 yaşındaki Müzeyyen Kahramantekin, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından evine gitmek için hastane polisinden yardım istedi.

Hastane polisi de karakol ekiplerine durumu bildirerek yaşlı kadının evine kadar bırakılmasını sağladı. Kahramantekin’e apartmana kadar eşlik eden 3 yıllık polis memuru Kadirli Kesikkeli köyünden Hasan Başpınar, asansörün bozuk olduğunu fark edince yaşlı kadını 5’inci kata kadar sırtında taşıdı.

Bakan Soylu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da söz konusu fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Bakan Soylu, yaşlı kadını sırtında taşıyan polisin fotoğrafının altına "Türk Polisi. Kulağını iftiralara kapatır, gönlünü vatandaşa açar" notunu düştü.

Polis memuru Hasan Başpınar o anları anlattı
Çorum Emniyet Müdürlüğü Bahçelievler Polis Karakolu'nda görev yapan 3 yıllık polis memuru 30 yaşındaki Hasan Başpınar, o anları anlattı:
“Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Sadece Çorum için değil Türkiye için geçerli. Türkiye’deki her polisin ve askerin görevi. Bunu her zaman kanıtlamış bir milletiz”

"Ne zaman arasan geliriz teyzem dedik"
Yaşlı kadının kendilerine dua ettiğini belirten Başpınar, “'Biz senin evlatlarınız’ dedik. Ne zaman arasan geliriz teyzem dedik. Böyle olacağını da bilmedik. Görevimizi yaptık biz” dedi.

Hizmet belgesi ödülü verilecek
Öte yandan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, özverili davranışından ötürü Başpınar'ı hizmet belgesiyle ödüllendirecek.

E Haber Ajansı (EHA)