Osmaniyespor Taraftarla Derneği  tarafından yapılan açıklamada alınan karara bir anlam veremediklerini, taraftarın hayallerinin yıkıldığını ifade edildi.

Osmaniyespor Taraftarla Derneği  tarafından TFF'nin aldığı  karara tepki gösterilen açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2.ve 3.liglerde müsabakaların oynatılmayacağı yönünde ki kararını öğrendiğimizde adeta şok geçirdik. Osmaniye tarihi çınarı Osmaniyesporumuzu 18 Temmuz’da maçlarının başlamasını beklerken aniden alınan bu karar değişikliğine bir anlam veremedik.

Bilindiği gibi tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle liglere bir süre ara verilmiş ve normalleşme sürecinde yapılan toplantılarda süper lig ve 1. Lig maçlarının oynatılmasına Osmaniyesporun  da içinde bulunduğu 3. Ligin ise 18 Temmuz’da başlamasına karar verilmişti. Osmaniyeli ve Osmaniyesporlular olarak özellikle bu yıl 2. Ligi hedeflerken alınan yeni kararla maçların oynatılmayacağı bildirildi.

Bu karar yanlış olduğu kadar bir şehrin kaderi ile oynamaktır. Biz Osmaniyespor Taraftarlar Derneği olarak gece-gündüz demeden, yakın-uzak demeden, çocuk-eş-anne-baba demeden Osmaniyespor un  her daim yanında başarıları için tribünlerde olduk. Emek verdik, bağırdık, sesimiz kısıldı, uykusuz kaldık ama Osmaniyesporun yanında durmaktan vazgeçmedik, geçmeyiz.

Osmaniyespor Başkanı Mustafa Baştuğ  ve yönetiminin de çalışmaları, taraftar desteği ile birlikte Osmaniyesporumuz bir üst ligi hayal ederken bir şehrin çocuklarının hayallerini yıkan kararı kınıyoruz. Bununla birlikte merak ediyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan bu karar süper lig ve 1. Ligi etkilemiyor m? Yani o liglerde top koşturan futbolculara virüs bulaşmıyor mu? Onlar makine de bizim futbolcularımız mı tehlikede? Bu tamamen keyfi alınmış eşitlik ve adalete uygun olmayan bir karardır.

Bizler Osmaniyespor  taraftarları  olarak TFF’’nin aldığı bu karardan en kısa sürede dönmesini, bununla ilgili Osmaniyespor yöneticilerinin gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ediyoruz. Hiç ses çıkmazsa gerekli girişimlerde bulunulmazsa bizler yine Osmaniyespor uğuruna kilometrelerce yol kat etmeye ve TFFye kadar yürüyerek bu karardan dönülmesi için elimizden geleni yapacağız.

Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Biz 2. Lige çıkacak Osmaniyesporun yönetiminin, futbolcularının, taraftarlarının ve Osmaniyesporun hakkının yenilmesini istemiyoruz.  Biz Osmaniyespor 2. Ligde görmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

EHA - RESUL ÖZDİL