Sağlık Bakanlığı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 100. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kurasında yayınlanan münhal kadrolarda Osmaniye emrine 16 Uzman Hekim ve 44 Pratisyen Hekim kadrosu tahsis edildiği bildirildi.
Yaptığı açıklamada kadro dağılımlarını bildiren Öznavruz şunları söyledi, " İlimiz emrine 16 Uzman Hekim ve 44 Pratisyen Hekim kadrosu olmak üzere toplamda 60 hekim kadrosu tahsis edilmiştir. Müdürlüğümüze bağlı ilimizdeki sağlık tesislerinden; Osmaniye Devlet Hastanesine; 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı, 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Uzmanı, 1 Nefroloji Uzmanı, 1 Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, 1 Romatoloji Uzmanı ve 17 Pratisyen Hekim, Osmaniye Halk Sağlığı Laboratuarı; 1 Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı, Osmaniye Devlet Hastanesi; 1 Pratisyen Hekim, Kadirli Devlet Hastanesine; 1 Anestezi ve Reaminasyon Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 İç Hastalıkları Uzmanı, 1 Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı, 1 Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 12 Pratisyen Hekim, Düziçi Devlet Hastanesine; 1 Üroloji Uzmanı ve 10 Pratisyen Hekim ,Bahçe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine; 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim, Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğüne ise 2 Pratisyen Hekim, olmak üzere toplamda 16 Uzman Hekim 44 Pratisyen Hekim kadrosu tahsis edilmiştir. "dedi
Yerleştirmeler kura sonucu belirlenecek
Yerleştirmenin kura sonucu belirleneceğini söyleyen Öznavruz, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı, "7 Eylül 2021 tarihinde kuraya esas yerleştirme işlemleri yapılacak olup, yerleştirme işlemi sonucunda Sağlık Bakanlığımız tarafından iş ve işlemleri tamamlandıktan sonra ilimizde göreve başlayacaklardır. İlimizde yeni göreve başlayacak uzman hekimlerimize başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." 

EHA