Öznavruz,özellikle çocukların bu süreçte bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerin denetimsiz kullanılması kalıcı davranış bozukluklarına yol açtığını söyledi.
Bu Süreçte neler yapılabileceği konusunda Dr. Öznavruz şunları sıraladı; “Çocuğunuzun dijital dünyasına katılın, çocuğunuz ziyaret ettiği siteleri ve oynadığı oyunlar hakkında bilgi sahibi olun, çocuğunuzun internet erişiminde kullandığı araçları (bilgisayar,cep tlf, tablet vb.) yatak odası dışında ortak kullanım alanında bulundurun, dijital teknoloji ve onların etkileri halkında dönemler halinde sohbet edin, onların fikirlerini dinleyin, yanlışları örneklerle anlatmaya çalışın, çevrimiçi davranışlarınızla ve teknoloji kullanımınızla çocuğunuza örnek olun ve çocuğa ev içerisinde vakit geçirebileceği bir görev verin, tamamlayacağı bir puzzle, deneyebileceği yemek tarifleri, okuyabileceği bir kitap, geliştirebileceği ikinci dil, izleyebileceği bir film, ev içerisinde düzenli yapabileceği egzersizler, ailecek yapılan etkinlik ve faaliyetler güzel örnekler arasında yer alabilir.”
Dr. Navruz, çocuklarla vakit geçirmenin önemli olduğunu ve kaliteli vakit geçirebilecek faaliyetler yapılmasını tavsiye etti. Dr. Öznavruz; ”Tekrar eskisi gibi güvenli ve sağlıklı yaşantımıza dönebilmek için Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uymanın yanı sıra kendimizin ve çocuklarımızın ruh sağlığını da korumaya yönelik davranışlar geliştirmeliyiz. Çocuklarımıza dokunmak çok önemli ama bu günlerde fiziksel mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. O zaman dokunmanın fiziksel olmayan yollarını bulalım. En sevgi dolu ailelerde bile aile üyeleri travmatik yaşantılar yüzünden zaman zaman kendilerini tükenmiş ya da duygusal olarak çökmüş hissedebilirler ve birbirlerini desteklemekte yetersiz kalabilirler. Böyle zamanlarda sabırlı olmak ve olumlu yaşantıları vurgulamak iyi olabilir. Bazen de ihtiyaçları olan desteği sağlayacak iç ve dış kaynaklardan yoksun olabilirler. Bu gibi durumlarda Müdürlüğümüz Sağlıklı Hayat Merkezlerinden bu konuda telefonla veya yüz yüze danışmanlık hizmeti alabilirsiniz” açıklama yaptı.

E Haber Ajansı (EHA)