Cumhuriyet Halk partisi İlçe Başkanı Servet Pehlivan, Ak Parti ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz’ı eleştirerek, kaybedeceğini anladığında Gemliklileri azarladığını söyledi.
Yazılı basın açıklaması yapan Servet Pehlivan, “Aziz hemşerilerimiz, İçinde bulunduğumuz yerel seçim süreci, kimileri için ideallerini, projelerini hayata geçirerek kentimizi güzelleştirmek amacını taşıdığımız bir hizmet yarışı olurken kimileri için ise ne yazık ki iktidar hırsıyla umut tacirliği yaptığı bir dönem oluyor.
Gemlik’te bir çok adayın yarıştığı, saygı çerçevesinde devam eden bir süreç yaşıyoruz. Fakat adaylardan biri var ki, kaybedeceğini anladığından siz değerli hemşerilerimizi azarlıyor, diğer adayları ile aklınca küçümsemeye çalışıyor hem de önceden sarf ettiği sözlerin tam tersini vaat ediyor. Evet, görev yaptığı dönemde “Gemlik’i taşıyoruz” diyerek kentimizi ülke gündemine oturtup piyasayı kilitleyen Refik Yılmaz’dan bahsediyoruz.
Yılmaz, hepimizin bildiği üzere, 2017 yılında ulusal bir haber kanalındaki canlı yayında, Gemlik’in yükseklere taşınacağını, yeni yapılacak konutlarla ilçe merkezindeki dayanıksız konutların ödeme karşılığında takas edileceğini, dayanıksız konutların yıkılmasıyla açılan yerlere ise zeminin kötü olmasından dolayı yeni bina yapılmayacağını, buralara parklar, oyun ve dinlenme alanları inşa edileceğini söylemişti. Aynı Yılmaz, bu gün adaylık sürecinde, geçmişte söylediklerinin tam tersini vaat ediyor. Kendisi, sosyal medya hesabında yerinde dönüşüme destek vereceklerini, geçmişte kötü zemin dedikleri yerde yapılacak binalara proje desteği sağlayacaklarını, hatta molozları kendilerinin kaldıracaklarını söylemiş!
Kentsel dönüşüm yapan firmalardan, moloz dökme bedeli adı altında keyfi ücret alan o değil miydi? Konunun mahkemeye taşınması ile bu parayı geri ödemek zorunda kalan yine Yılmaz değil miydi? Kentsel dönüşüme bir sürü prosedür köstek olan kendisi değil miydi?
Herkes, kısa bir internet araması ile Gemlik’in taşınma krizini, angarya işlerle firmalara nasıl zorluk çıkarıldığını belgeleriyle görebilir!
Hemşerilerimizden çelişkili vaatleri, siyasi menfaat hesaplarını görüp, karanlık odaklarla işbirliği içinde milli irade gaspından sabıkalı olanları iyi tanıyıp, sandıkta tercihlerini kentimizi uzaklara değil, güvenle geleceğe taşıyacak adaylardan yana tercihlerini kullanmalarını diliyoruz” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa