Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İskilipli Atıf tartışmasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Parti Sözcüsü Emre Polat “İskilipli Atıf bir vatan hainidir ve öyle olduğu için asılmıştır.” dedi.

“Çorum Valisi görevden alınmalı”

“Çorum’da başta vali olmak üzere neredeyse tüm devlet erkanının bir vatan haininin mezarı başında anma töreni düzenlemesini büyük bir şaşkınlıkla takip ettik.” diyen Polat şöyle devam etti, “Yetmemiş gibi, aynı valinin çıkıp yapılan bu densizliği savunmasını ve hükümet ve yargıdan herhangi bir girişimde bulunulmamasını ise dehşetle izledik. Vatanına ihanet etmiş bir haini, bu devletin bir valisinin sahiplenmesinin hiçbir şekilde izahı yoktur. Bu vali derhal görevden alınmalı, yargı da gerekeni yapmalıdır. Bir vatan haininden kahraman üretme gayretkeşliğinin sebebi nedir, ne amaçlanmaktadır?” sorusunu soran Emre Polat  “Bu ülkenin kahramanlarına düşmanlık edip, hainlerini baş tacı etmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. İskilipli Atıf bir vatan hainidir ve öyle olduğu için asılmıştır.” ifadelerini kullandı.

İskilipli şapka takmadığı için değil Yunanla işbirliği için idam edildi

BTP Sözcüsü Polat İskilipli Atıf’ın şapka kanununa karşı çıktığı için idam edildiğine dair iddiaların da yalan olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Kimse kimseyi kandırmasın. Bir tarihçi olarak dilerseniz saatlerce, günlerce İskilipli Atıf’ın Milli Mücadeleye nasıl ihanet ettiğini, Yunanla, İngilizle nasıl iş tutup taşeronluk yaptığını anlatabilirim.  Tutturmuşlar, ‘yok efendim şapkaya muhalefet etti diye idam edildi’ Yalan, hem de kuyruklu yalan. Arşivler ortada ama kimsenin işine gelmiyor. İskilipli Atıf Milli Mücadelede Yunan ile işbirliği yaptığı için, Milli Mücadele hareketi aleyhine bildiriler hazırlatıp Yunan uçaklarıyla dağıtıldığı için idam edildi.”

“Hainlerin baş tacı edilmesine müsaade etmeyeceğiz”

Prof.Dr.Haydar Baş’ın bu konuda Türkiye’de ezberleri bozan kişi olduğunu ifade eden Emre  Polat

“Ne demişti merhum Genel Başkanımız, ‘İskilipli Atıf’ı 10 defa diriltip, 20 defa asardım’ .

Milletimiz rahat olsun, bizler Haydar Baş hocanın kadrosu, Türkiye’nin en genç ve en donanımlı Genel Başkanı Hüseyin Baş ile beraber bu ülkenin hainlerinin baş tacı edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede değneksiz gezme rahatlığını kimseye yaşatmayacağız.

Şunu anlamakta zorlanıyoruz, bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele etti diye asılan gencecik fidanlar, toprağında can vermesine müsaade edilmeyen şairler hain, milli mücadelede arkadan hançerleyen İskilipli kahraman! Hayır, kabul etmiyoruz, reddediyoruz. O günün hainlerinin bugün kahraman yapılmaya çalışılması 100 yıllık ihanetin devamıdır bunu anlarız. Ama bu ihanete sessiz kalınmasını, göz yumulmasını asla anlayamayız. “ şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi olayları

Boğaziçi tartışmalarına da değinen Emre Polat, “Sadece Başkanlık Divanımızda 3, MYK’mızda ise 10’un üzerinde Boğaziçili olduğu için Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili konuyu üzülerek ve dikkatle takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı konuya dair şöyle bir açıklama yaptı, “yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmeli diyecekler.” Sayın Cumhurbaşkanım, sizin istifanız bizim yüreğimizle olsa çoktan isterdik ancak biz cevabımızı sandıkta vatandaş olarak vereceğiz.” dedi.

“Ülkenin gündemi anayasa değil ekonomidir”

Yeni anayasa tartışmasına da değinen BTP Sözcüsü Emre Polat , “Ülkenin anayasa gündemleri ile meşgul edilmesine de parti olarak karşı çıkıyoruz çünkü ülkenin gündemi ekonomidir ve ekonomi olarak da kalmalıdır. Şu anda ekonomi dışında herhangi bir gündemin peşine takılmak Meclis içi muhalefetin düştüğü en büyük tuzaktır. Bu ülkenin en önemli meselesi, uyulmayacak yeni bir Anayasa hazırlamak değil, milletin boğazından geçecek aştır. Memleketimizin asıl meselesi iştir, aştır, gerisi laf-ı güzaftır.

İktidar partisinin yetkilisi Mahir Ünal, geçinememekten yakınan çiftçiye ne diyor, cebinde iphone marka telefonun var, internet paketin var. Ne demek istiyor? Yani iphone marka telefonun, bir de internetin varsa sıkıntın yok demektir. Bu nasıl bir mantıktır? Genel Başkanımızın da dediği gibi herhangi bir AKP’li yetkili veya bakan ile karşılaşma ihtimaline binaen yanımızda tuşlu telefon mu taşıyalım.

Çiftçinin, işçinin, emeklinin derdine derman olmak yerine, onların gelir düzeyini cebindekiyle ölçmek ve onları teknolojiyi kullanıyor diye aşağılamak hangi devlet terbiyesine sığar.” dedi.

E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil