Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısına sahip 3x3 basketbol turnuvası Red Bull Half Court’ta grup müsabakaları başladı. Kadın ve erkeklerde kupanın sahipleri bugün oynanacak maçlar sonunda belirlenecek.

Bu yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile yapılan iş birliği kapsamında hayata geçen Red Bull Half Court turnuvasında heyecanla beklenen final maçları bugün gerçekleşiyor. Elemelerine 77 üniversiteden 38 kadın ve 70 erkek basketbol takımının katıldığı Red Bull Half Court’ta grup maçları bugün hava muhalefeti nedeniyle Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Spor Salonu’nda oynanıyor.

Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısına sahip 3x3 basketbol turnuvası Red Bull Half Court’ta kupayı kaldırmayı başaran takımlar Eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek olan Red Bull Half Court Dünya Finali’nde ülkemizi temsil edecek.

Red Bull Half Court 2023 Finali'nde yer alan takımlar şöyle:

Kadınlar Kategorisi

Atatürk Üniversitesi
Gazi Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa
Yıldız Teknik Üniversitesi
İstanbul Medipol Üniversitesi

Erkekler Kategorisi

Atatürk Üniversitesi
Atılım Üniversitesi
Ortadoğu Teknik Üniversitesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
İstanbul Doğuş Üniversitesi
İstanbul Beykoz Üniversitesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi

Kazanmanın anahtarı 21 sayı

Red Bull Half Court 3x3 basketbol turnuvasında takımlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayı üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan ya da 10 dakika sonunda skor avantajına sahip olan takım, maçın kazananı oluyor. Maç bitiminde iki takımın skorları eşitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayı bulan takım, aynı zamanda maçı da kazanıyor. 
EHA