AK Parti Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı Refik Yılmaz, Gemlik Karadenizliler Derneği’ni Ziyaret Etti.
AK Parti Gemlik Belediye Başkan Aday Adayı Refik Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Gemlik Karadenizliler Derneği’ni ziyaret ederek Dernek başkanı Hasan Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.
Yılmaz, Gemlik’te yaptığı ve yapmayı planladığı projeleri anlattı.
Refik Yılmaz kentsel dönüşüm konusunda şuaanki belediye yönetimin görsel tasarım çalışması dışında hiç bir şey yapmadığını ifade ederek ‘Cihatlıda yarım kalan Okulu ve konutları bile tamamlayamadılar’ diye konuştu.Yerinde dönüşümün daha hızlı olabilmesi için, yeni konut alanlarına hızlıca evler yapıp yerinde dönüşüm yapmaya imkanı olmayanalara gönüllülük esasına göre bu evlerin verilerek yerinde dönüşüm yapabileceklerin önünün açılması gerekiyor . Aday olur ve seçilirsek Gemlik’imizin depremselliğini öncelikli olarak çözeceğiz. Deprem olmadan depremin önlemini almak gerektiğini, depreme dayanıklı olmayan yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. diye cevap verdi.
CHP Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın geçen yapılan tek bir konser için belediyenin 5 milyon para harcamasına tepki gösteren Yılmaz, “5 sene boyunca konsere harcanan paralarla Gemlik’e çok şeyler yapılırdı. Konser yapılmasına karşı değiliz ama her şeyin bir ölçüsü olmalı. Biz AK Belediyecilik olarak halkın parasını şeffaf şekilde halka yönelik hizmetlerde kullandık, yine öyle yapacağız . Bizim projelerimiz halkın yararına olan projelerdir” diye konuştu. 
Yılmaz, yerinde dönüşümün sadece lafını yaptılar, 5 yılda tek binanın dahi yerinde dönüşümü yapılmadı, Gemlik’te konsere verilen değer kadar yerinde dönüşüme önem verilmediğini gördük.
Karsak deresi içerisine denizden terminale kadar düzenleme yaparak küçük sandalları bu bölgeye çekeceklerini ifade eden Yılmaz balıkçı esnafımızla devamlı irtibat halindeyiz sorunlarını biliyoruz. Göreve geldiğimizde sıkıntılarını kısa sürede gidereceğiz’ diye konuştu. 
Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Hasan Aslan Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, başarılar diledi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa