İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayarak tam bir iyilik halinde olabilmeleri için “Sağlığı Geliştiren Parklar” projesi başlattı. Yaşayan Parklar’daki etkinliklerde, uzmanlar doğru beslenmeden fiziksel aktivitelere kadar verdikleri eğitimlerle İzmirlilerin sağlığına katkı sunuyor.
Halkı doğayla bütünleştiren Yaşayan Parkları şehre kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Sağlığı Geliştiren Parklar" projesini başlattı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle kentlilerin sağlık bilincinin gelişmesi ve sağlıklı yaşam biçimi edinmesini hedefleyen projenin ilk uygulandığı yer Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı oldu. Proje kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzmanları, beslenme, ilkyardım, fiziksel aktivite, kazalar ve korunma yolları, psikososyal sağlık gibi konularda eğitimler verdi. 
İkinci buluşma Fırat Yaşayan Parkı’nda
Katılımcıların görüş ve önerileriyle zenginleşen eğitim ve etkinliklere ücretsiz olarak her yaş grubundan yurttaş katılabilecek. Parkların bulunduğu muhtarlıklarla koordine edilen etkinliklerin ikincisi ise 8 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Buca Fırat Yaşayan Parkı’nda düzenlenecek. “Sağlığı Geliştiren Parklar” projesi İzmir’deki diğer Yaşayan Park temalı alanlarda da uygulanacak.
EHA