İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan öznavruz  Çinde başlayarak ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs Pandemisi döneminde  Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan alanında uzman Çocuk Gelişimci personelleri tarafından başvuranlara danışmanlık hizmeti verildiği söyledi.

Pandemi döneminde çocuklar tüm günlerini evde geçirdiklerini ifade eden Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz   “Evde geçirdikleri bu dönemde ekran başında çok uzun süre kalmamalarının zararları, kontrollü ekran kullanımı konularında danışmanlık hizmeti verilmekle birlikte, başvuran çocukların anne ve babalarına okula başlama sürecinde ve derslerini televizyondan takip etme sürecinde karşılaşılacak davranış problemleri hakkında yüz yüze görüşmeler yapılmaktadır.

Pandemi döneminde Uzaktan Eğitim sürecinde anne baba ve tüm aile bireylerinin çocukları yakından takip etmeleri gerekmektedir. Çocuklar televizyon, bilgisayar, tablet gibi iletişim araçlarını kullanırken ekrana yakından bakmamalı, dersi dinlerken dik bir şekilde oturmalı, ders aralarında ekran başından kalkıp hareket edilmeli ve gözlerin dinlendirilmesinin sağlanması gibi konulara aileler dikkat etmelidir” şeklinde konuştu.

EHA - RESUL ÖZDİL