Başkan Saygılı mesajında engellilerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmanın, desteklemenin, önlerindeki engelleri kaldırmanın, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin sosyal sorumluluğun gereği olduğunu belirterek tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ettiğini belirtti.

Bu günün bir kutlama günü olmadığının altını çizen Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkanı Mustafa Saygılı, engelliler gününün farkındalık oluşturma günü olduğunun bilincinde her insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine inandığını ifade etti.

Engelliler Haftası’nda partisinin engelliler’e yönelik tespit ve önerilerini  paylaşan Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkanı Mustafa Saygılı ülke nüfusunun  yüzde 12,29’u engelli kabul edildiğini kaydetti.

Başkan Saygılı “Gelişmiş ülkeler eğitim, sağlık ve ulaşım gibi konular başta olmak üzere, tüm standartlarını engelli vatandaşlarını önceleyerek belirlemektedir. Merkezi ve yerel yönetimler altyapıdan üst yapıya her aşamada, engellilerin topluma ve sosyal hayata katılımını kolaylaştıran standartları tavizsiz uygulamaktadırlar.

Hükümet bazı engellilerin istihdam edilmesi ve bir kısım altyapı düzenlemeleri gibi hususlarda, arızi çözümler yerine çok daha kapsamlı uygulamaları biran önce uygulamaya sokmalıdır. Salgına karşı önlemler sürecinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çok daha ciddi tedbirler almalı, kendilerine ulaşarak bu süreci sıkıntısız atlatmalarını sağlamalıdır.

Hükümet, Covid-19 salgınından dolayı işsiz kalan engelli vatandaşlarımızın sayısını açıklamalı, işsiz kalan bu vatandaşlarımıza ne gibi destekler sunulduğu konusunda kamuoyunu bilgilendirmelidir. Kamu sektöründe 55.000 engelli çalışan vatandaşımız vardır. Atama bekleyenlerin atamalarının biran evvel yapılarak çalışma hayatına başlamaları sağlanmalıdır.

Çalışma hayatındaki engelli kamu personelinin özellikle idarecileri tarafından maruz kaldıkları mobbinge varan uygulamaların önüne geçilmelidir. Toplu sözleşmelerde engellilerin maaş artış oranları gelirlerine göre değil, giderleri gözönüne alınarak yapılmalıdır. Özel sektörde ise zorunlu engelli istihdam oranı, devlet desteğiyle artırılmalı ve şartları iyileştirilmelidir.

Engelli sporcularımızın elde ettiği başarılarla övünürken onlarla beraber yaşamak konusunda gösterdiğimiz kayıtsızlıktan vazgeçmelidir. Engelli bireyler her şeyden önce içinde bulundukları topluma emanettir. Gelecek Partisi, engelli ve engelli yakını tüm vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edecektir. Saygın ve onurlu birer vatandaş olarak hak ettikleri pozitif ayrımcılıklarla onları hayata sıkı sıkıya bağlayacak tüm çalışma ve çabanın içinde olacağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

 E-Haber Ajansı (E-HA) - Resul Özdil