Türkiye'nin en verimli arazilerine sahip olan Amik Ovası'nda da soğan hasadı son aşamaya geldi. Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren mevsimlik tarım işçileri, soğan sökümünü gerçekleştiriyor. Tarlalardan toplanan ürünler, 4-5 TL gibi uygun fiyatlarla satılarak kamyonlara yükleniyor ve ülkenin dört bir yanına gönderiliyor. Ekim fazlalığı ve yüksek verim sayesinde piyasada soğan fiyatlarının dengelendiği bildiriliyor. Bu bereketli hasatla birlikte binlerce soğan çuvalının görüntüleri ise dronlarla kaydedildi.

Adana, Hatay, Gaziantep ve diğer bölgelerde başlayan soğan hasadının ardından fiyatların hızla düştüğünü belirten Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, "Önce yetiştirenler güzel para kazandı. İhracatın yasaklanmasıyla birlikte amaç tüketiciyi korumaktır ve biz devletimizin almış olduğu bu kararı destekliyoruz. Devletimizin yanındayız. Burada önemli olan insanların planlı bir şekilde ekim yapmasıdır" dedi.

Soğan üreticisi olan Zaroğlu, üreticilere destek olunması için soğan ihracatının artırılmasını talep etti. Zaroğlu, "Tarlada soğan fiyatları şu anda 4 ile 6 TL arasında seyrediyor. Daha önce 15 ile 17 TL arasında satıldı, ancak son zamanlarda bölgedeki ürünün yetişmesi ve verimin yüksek olması piyasayı etkiledi. Burada tek çare ihracatın açılması ve ürünlerin dışarıya gönderilmesidir. Yetişen beyaz soğan, tatlı soğan olarak lokantalarda kullanılmaktadır. Türkiye'deki en erken yetişen bölgedeki ürünümüz budur" şeklinde konuştu.

EHA