Samsung Electronics, Galaxy Watch Active2 akıllı saati için yeni sağlık, iletişim ve bağlantı özelliklerini içeren yazılım güncellemesinin bugün itibarıyla indirilebileceğini duyurdu.

Galaxy Watch Active2 cihazınızda kullanabileceğiniz bazı yeni özellikler şöyle:

Koşu Analizi özelliği sayesinde daha iyi bir koşucu olabilirsiniz. Bu özellik formunuzu geliştirmenize yardımcı olan ve sportif aktiviteleriniz esnasında olası sakatlanmaları önleyen ölçümlemeler de sunuyor. Koşularınızı analiz eden Galaxy Watch Active2 ayrıca performansınız artırmanıza ve sakatlanmaları azaltmanıza yardımcı olmak için de asimetri, düzenlilik, sertlik, dikey salınım, yerle temas süresi gibi çeşitli ayrıntılı ölçümler de sağlayabiliyor.

 Bunların yanı sıra yoğun egzersiz esnasında kullanılan azami oksijen miktarını gösteren VO2 max ölçümünüzü yapmanız da artık mümkün. VO2 max, sporcunun kondisyon ve performans kapasitesini belirlemek için kullanılan, egzersiz rutininizdeki ilerlemeyi takip edebilen ve dayanıklılığınızı artırmanıza yardımcı olan bir ölçüm türü. 

Uzakta da olsanız sevdiklerinize dikkat edin

Düşme Algılama Özelliği başka bir yerde olsanız dahi kendiniz ve sevdiklerinizin sağlığını korumanıza yardımcı oluyor. Olası bir düşme tespit edildiğinde, önceden belirlediğiniz dört kişiye hemen SOS bildirimleri gönderebilecek ve bu sayede yardım için fazla beklemek zorunda kalmayacaksınız.

 Bileğinizden iletişim kurmak artık daha rahat

Akıllı saatinizde bir bildirim aldıktan sonra telefonunuza bakmak zorunda kalmadan, ifadeleri ve fotoğrafları bileğinizden kolayca görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, gelişmiş görsel algılama teknolojisine sahip Akıllı Yanıtlama özelliği sayesinde, o an meşgul olsanız dahi hem mesajlarınızı hem de aldığınız görsel iletileri önerilen yanıtlardan birini seçerek yanıtlayabilirsiniz.

Ayrıca, bir mesaj aldığınızda, saatiniz tek bir mesaj yerine otomatik olarak sohbet geçmişinizi de gösterir, böylece konuşmanızı hızlı bir şekilde devam ettirebilirsiniz. Artık cihazlar arasında durmadan geçiş yapmak zorunda kalmayacaksınız çünkü saatinizi kullanarak daha fazlasını yapabileceksiniz. Gelen son güncellemeyle birlikte, son moda eğlenceli yanıtlar da elinizin altında olacak. Hem AR Emoji Çıkartmalarını hem de Bitmoji Çıkartmalarını[6] doğrudan saatinizden gönderebilecek, yoldayken attığınız mesajlarda artık kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz.

 Mobil deneyiminizi kolaylıkla kontrol edebileceksiniz

Galaxy Watch Active2 ile mobil deneyiminizi, telefonunuzdaki çalma listenize anında erişim de dâhil olmak üzere daha zahmetsizce kontrol edebileceksiniz. Son güncellemeyle birlikte, akıllı telefonunuzdan Galaxy Buds cihazınıza ve akıllı saatinize kadar tüm cihazlarınızda daha kusursuz bir müzik deneyimi yaşayacaksınız. Ayrıca, Galaxy Watch Active2 akıllı saatiniz artık kaydırma ekran görüntüsü özelliğini de destekliyor olacak. Bu sayede akıllı saatinizden ekran görüntüsü aldığınızda bu görüntü otomatik olarak akıllı telefonunuza gönderilecek. Bu sayede ileti dizilerinin, egzersiz bilgilerinin ve daha birçok şeyin ekran görüntüsünü alarak kayıt altına alabileceksiniz.

E-Haber Ajansı (E-HA)