Sumbas ilçesinde Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilere ulaşan filyasyon ekipleri, çalışmalarına ara vermeden büyük bir titizlikle gece gündüz sürdürüyor.

Filyasyon ekiplerini  Covid-19 ile mücadelede önemli bir görev üstlendiği ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz  “Sumbas Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan filyasyon görevlileri, Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişileri ilk etapta Cep Telefonları ile aramakta, adres bilgileri netleştirilen şüpheli temaslılar da  gün boyu 24 saatlik sürede evlerinde  büyük bir titizlikle ziyaret edilmektedir” dedi.

Sağlık çalışanların 7 gün 24 saat, hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalıştıklarını kaydeden  İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz “Filyasyon ekiplerimiz  elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman  birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçilmekte, hatta bulaşma olduktan sonra kaybedeceğimiz hayatların da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır. Filyasyon ekiplerimiz  Covid-19 ile mücadelede önemli bir görev üstlenmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat, hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalışıyor. Vatandaşlarımızın da kontrollü sosyal hayat dediğimiz bu döneme uyumlarıyla birlikte bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sosyal mesafe kuralına uymaya, maske takmaya, temizliğe dikkat etmeye ve filyasyon Ekiplerimize gerekli desteği vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.   

 E-Haber Ajansı (E-HA) - Resul Özdil