CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ziraat  Bankası’nın Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile Central Oto Kiralama üzerinden gerçekletirilen usülsüz işlemler ve adrese teslim yüksek kazançlı işlere tepki gösterdi.

Orhan Sümer “Cevabını biliyoruz. Yine de vicdanlara seslenmek için sormak istiyorum. Tamamı Kamu Bankalarından 2 ayda 500 Milyon Krediyi Hangi Şirket Alabilir?” dedi.

Orhan Sümer, “ Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı 2019 senesinde %99 unu satın alarak Central Oto Kiralamayı alıyor. Şirket araç kiralama işi yapacak kar elde edecek, kamu kazanç sağlayacak sanıyorsunuz. Ancak öyle olmuyor. Şirket sermayesinin tamamı olan 250 Milyon TL’yi araç alım avansı olarak, şirketin Yönetim Kurulu Başkanının sahibi olduğu firmaya gönderiyor. Bu firmaya 250 milyon lira gönderilirken kiralanacak araçların, cinsi, markası, modeli, yaşı, adedi, teslim tarihi konularını içeren herhangi bir sözleşme imzalanmıyor. Tüm işlemler şifahi olarak yapılıyor. Yani halk arasındaki tabirle al gülüm ver gülüm yöntemi ile birileri zengin ediliyor” dedi.

 ÇİFTÇİYE – ESNAFA YOK  OTO KİRALAMA ŞİRKETİNE 2 AYDA 500 MİLYON TL KREDİ VAR

Orhan Sümer, “Kuruluşu itibariyle özellikle çiftçinin, esnafın yanında olması gereken Kamu Bankalarının hangi şirketlere, nasıl krediler verdiğini 2019 Sayıştay Raporlarındaki belgelerle açıklamıştık. Çiftçiye, esnafa, emekliye kredi verirken bin dereden su getiren kamu bankaları Central Oto Kiralama Şirketine 2019 yılında 2 ay içinde tamamı Kamu Bankalarından olmak üzere 500 Milyon Lira kredi kullandırıyor. Bu bir kişiyi ve kurumu zengin etmek için organize bir çalışma demektir. Bu milletin parasını, bu kadar hoyratça yandaşa dağıtmak, tek kelimeyle günahtır” dedi.

E Haber Ajansı (EHA)