Eğitime her zaman destek olduklarını, pandemi nedeniyle daha da fazla destek olmak için kolları sıvadıklarını  ifade eden Başkan Tarhan,  okullarda kademeli olarak eğitim görecek olan Anaokulu ve 1.sınıfları ziyaret etti.

Kadirli Belediyesi olarak koronavirüse karşı etkin bir mücadele ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Tarhan “ Kadirli Belediyesi olarak koronavirüse karşı etkin bir mücadele verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle okullarımızın bahçelerini giriş katlarını ve sınıflarını günler öncesinden dezenfekte ettik. İlk ders zilinde de önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı dedik ve öğrencilerimizin ilk misafiri olarak gittiğimiz sınıf ve okullarda onlara çizgi kahramanlarının basılı olduğu yıkanıp kullanılabilir maskeler verdik. Ayrıca öğretmenlerimize maske ve okullarımızın tamamına dezenfektan standı ile dezenfektan verdik. Bu konuda dezenfekte ve dezenfektan desteğimiz devam edecek” dedi.

KIRTASİYE VE ÇANTA DESTEĞİ DE VERECEĞİZ

Okulların açılması ile birlikte öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama ve velilerin yükünü hafifletme adına bir takım çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Tarhan, “ Okullarımızda eğitim öğretime başlayan çocuklarımıza kırtasiye ve çanta desteği vereceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizin çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız”

EBA EVİ VE GEZİCİ EBA SINIFI KURUYORUZ

Kadirli Belediyesi olarak Ekonomik yetersizlikler nedeniyle EBA’ya ulaşmakta zorluk yaşayan öğrencilerimiz için Şehit Mustafa Yağız Mahallesi eski halı sahadaki binamızda EBA Evi ve Gezici Eba Sınıfı kuracaklarını söyleyen Başkan Tarhan “ Öğrencilerimizin EBA’ya ulaşımını kolaylaştırmak ve derslerinden geri kalmamaları için oluşturacağımız sınıflarda öğrencilerimiz hem ders dinleyip hem ders yapabilecekler. Ayrıca Otobüsümüzün birini Gezici EBA Sınıfı yaptık. Teknolojik anlamda Eba’ya erişim sağlayamayan yada imkanı olmayan öğrencilerimiz için bu otobüsümüz emirlerinde olacak. İçerisinde bilgisayarlar bulunan otobüsümüz öğrencilerimize hizmet verecek” dedi.

 EHA