Sarpınağzı Köyü’ne giden İl Müdürü  Recep Bulut   Köy Muhtarı Hüseyin Gavun’dan Sarpınağzı Köyünde yaşanan yangın zararı ile ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, Kazmaca Köyü Muhtarı Seyit Ahmet Babaoğlan’la birlikte Kazmaca Köyünde yangından zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

 İl Müdürü Bulut burada yaptığı değerlendirmede “Özellikle bu yangın bize göstermiştir ki tarımsal alanlarımızın ve hayvanlarımızın sigortası büyük önem taşımaktadır. TARSİM sigortası yaptıran çiftçilerimiz varsa bunlar bu zararını sigortadan karşılayacaktır. Zaten TARSİM sigortasının primlerinin yarısını devlet ödüyor, yarısını ise üreticiler ödüyor.  Ama böyle olağanüstü bir durum ile karşılaştığımızda, bir afet ile bir yangın ile karşılaştığımızda en azından zararımızın karşılanması konusunda böyle bir uygulamanın var olduğunu da bilmeliyiz ve tarımsal alanlarımızı, hayvanlarımızı sigorta yaptırma konusunda gayret göstermemiz gerektiğini de bir kez daha bu olayda anlamış olduk. Bu yönü ile bundan sonraki süreçte de çiftçilerimizin tarımsal üretimlerinin herhangi bir nedenle zarar görmesi durumunda zararının karşılanabileceği bir imkanın olması büyük önem taşıyor” dedi.

 Yanan bölgelerde incelemelerde bulunan Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, gerekli hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede yapılacağını belirterek Köy Muhtarlarına ve köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti. 

E-Haber Ajansı / Resul Özdil