İş birliği kapsamında TEV bursiyerleri, aritmetikten fiziğe, finanstan sanat tarihine kadar binlerce eğitim videosuna TEV Akademi platformu üzerinden ulaşabiliyor.

 1967 yılından bu yana Türkiye'nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm bursiyerlerinin mesleki eğitimlerinin yanı sıra, uzaktan eğitim projesi kapsamında alacakları online eğitimler ile iş hayatına hazırlanmalarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için, isteyen herkesin, istediği her an, istediği yerde dünya standartlarında bir öğrenim imkanına sahip olması hedefi ile kurulan Khan Akademi ile özel bir işbirliği yaptı. Bu işbirliği kapsamında TEV bursiyerleri, aritmetikten fiziğe, finanstan sanat tarihine kadar binlerce eğitim videosuna TEV Akademi platformu üzerinden ulaşabilecek.

 TEV Akademi öğrencileri ortalama 8 dakikada bilgi sahibi olabilecek

Türk Eğitim Vakfı (TEV), bursiyerlerinin iş hayatına hazırlanmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları amacıyla oluşturduğu TEV Akademi ile dünyanın en büyük online öğrenme platformu Khan Akademi'nin Türkiye ofisi, TEV bursiyelerleri için ortak bir çalışmaya imza attı. Bilgiye istenildiği an, istenilen yerde ulaşarak bireyin kendine en uygun hızda öğrenebilmesinin önemine inanan iki kurum, binlerce eğitim videosunu TEV bursiyerleriyle buluşturdu. Khan Akademi ders videoları, ortalama 8 dakikada konuyu anlaşılır bir dil ile anlatarak öğrenmek isteyen herkesin sıkılmadan öğrenmesini sağlıyor. Matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, tıp ve uzay bilimleri gibi konularda ilkokuldan lisansüstü seviyeye kadar uzanan geniş bir yelpaze sunan Khan Akademi, arkadaşça bir dil ile hazırlanan eğitim videoları, ipuçları verebilen interaktif alıştırmalar ve yazılı kaynakları da öğrencilerle buluşturuyor.

 Khan Akademi içerikleri öğrencilerden tam not aldı

Eğitimlerin oldukça yararlı olduğunu söyleyen TEV bursiyerleri, genel olarak içeriklerin faydalı ve bilimsel olduğunu söyledi. "AP_Açık Ekonomi: Uluslararası Ticaret ve Finans" eğitimi alan Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Serkan, videoların uzunluğunun çok iyi ayarlandığını ve dikkat dağılmadan rahatlıkla izleyebildiğini söyledi. Ayrıca anlatım tarzının herkese hitap ettiğini, konu ile ilgili alaka ve bilgisi olmayanların dahi keyifli bir şekilde fikir sahibi olmasını sağlayacak şekilde hazırlandığının altını çizdi. Khan Akademi üzerinden izlediği bu içeriklerin okul eğitimine önemli katkıları olduğunu belirtti.

Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Umut da "Python Dilinde Programlama" alanında izlediği içeriklerden çok ilham aldığını ve yöneticilerden daha fazla içerik eklenmesini talep etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Hacer ise "Orta ve Modern Çağ" eğitimi aldı ve içeriklerin oldukça yararlı olduğunu belirterek, sanat tarihi kavramlarını öğrenme ve ele alınan dönemlerin üslupsal özelliklerini kavrama bakımından oldukça yararlı olduğunu dile getirdi.

 İş birliği kapsamında açıklamada bulunan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay, böylesine önemli bir kurum ile iş birliği içinde olmaktan oldukça mutlu oldukları dile getirdi. TEV'in misyonunun geleceğimizi emanet edeceğimiz beyinleri desteklemek olduğunun altını çizen Günay, "Türk Eğitim Vakfı (TEV) olarak bursiyerlerimizin her alanda yanlarında olmak için çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz gündem nedeniyle de öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile eğitim-öğretim yılını kapattılar. Ancak bir sonraki döneme daha verimli hazırlanmaları için Khan Akademi ile bir iş birliğine gittik. Bu kapsamda da binlerce eğitim videosuna bursiyerlerimiz TEV Akademi platformu üzerinden erişim sağlıyorlar. Eğitimin her birey için temel bir hak olduğuna inanan bir kurum olarak bu iş birliği bizim için oldukça kıymetli. Hiçbir bursiyerimizin eğitiminin kesintiye uğramaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Khan Akademi'ye kıymetli destekleri için çok teşekkür ederiz" dedi.

 Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal ise Türk Eğitim Vakfı ile günün koşullarına uygun olarak online ortamda eğitime değer katacak bir işbirliğini hayata geçirmekten mutlu olduklarını ifade etti. Köksal, "Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanının ay sonunda okullara dönmesi beklenirken, her okula dönüş döneminde karşılaştığımız bir durumu göz önünde bulundurmamız lazım. O da yaz dönemi kayıpları. Araştırmalar, yaz tatili boyunca öğrencilerin bir önceki yıl öğrendikleri bilgilerin önemli bir kısmını unuttuklarına işaret ediyor. Bu yıl ise öğrencilerin okuldan uzak kaldıkları sürenin daha uzun olduğunu düşünürsek, unutulan bilgilerin yani kayıpların her zamankinden de fazla olacağını öngörmek zor değil. Bu farkındalıkla, Khan Academy olarak öğrencilere ve öğrenmek isteyen herkese eksiklerini telafi edebilmeleri ya da yeni konuları keşfedebilmeleri için yapay zeka ile desteklenen kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimini ücretsiz olarak sunuyoruz. Öğrenmenin ve eğitimin sürekliliğine ve hiçbir öğrencinin eğitiminin kesintiye uğramaması gerektiğine inanıyoruz. Yaz tatilinde öğrencilerin her gün kitaplarını açıp ders çalışmalarını beklemek gerçekçi değil; zira bu aylar her öğrenci için dinlenmek, ailesiyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek, spor, müzik gibi alanlarda yeni hobi ve beceriler edinmek için önemli bir fırsat. Fakat günümüzün hızla değişen dünyasında öğrenmeye ara verme lüksümüz de yok. Bunun için, her gün 15-20 dakikamızı bile dijital ortamda akademik bilgilerimizi tazelemek için ayırırsak, hem bilgilerimizin arasında boşlukların oluşmasını engeller ve öğrenme alışkanlığımızı güçlendirebilir, hem de kendimizi geliştirmeye devam ederiz. Böylelikle öğrenciler yeni döneme çok daha hazır olarak başlayabilirler. Bu konuda bizimle aynı görüşü paylaşan, yarım yüzyılı aşkın süredir ülkemizde eğitime hizmet eden ve fırsat eşitliğini destekleyen Türk Eğitim Vakfı ile güçlerimizi birleştirmekten sevinç duyuyoruz. Binlerce bursiyere ücretsiz eğitim ulaşmaya başlaması kadar onlardan alacağımız geribildirimler de bizim için çok değerli. İnanıyoruz ki STK'lar ve sektörlararası güç birliği, eğitimde dijital dönüşümü eşitlikçi ve hızlı bir şekilde içselleştirebilmemize önemli bir katkı sağlayacak. İşbirliğimizin sivil toplumda nice birlikteliklere vesile olmasını diler, tüm TEV Ailesi'ne destekleri için teşekkür ederiz" diye konuştu.

EHA