“Her yaştan bisikletçinin keyifli bir pazar günü geçirmelerini hedeflediğimiz turumuza katılan her kişi ile bisiklet sporuna yönelik farkındalığı artırmayı ve trafikte yer almalarının önemini vurgulamayı hedefliyoruz.”
Tophane Rotary Kulübü tarafından bu sene 15’incisi organize edilen “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” etkinliği Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyet İçin Pedal” temasıyla 17 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Bisiklet kullanmanın günlük hayatta daha çok yer alması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Tophane Rotary Kulübü tarafından 2009 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği, çeşitli bisiklet grupları üyeleri ve bireysel bisikletçilerin yer aldığı organizasyona her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce bisikletseverin katılması bekleniyor.
SALTANAT KAPISI’NDAN BAŞLAYACAK 33,6 KİLOMETRE SÜRECEK
Etkinliğin mimarları olan Nuray-Hakan Özdündar anısına 15-70 yaş aralığındaki bisikletçilerin katılımıyla düzenlenecek 33,6 kilometre uzunluğundaki tur, Osmangazi ilçesi UNESCO Dünya Mirası Tophane Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapısı’ndan başlayacak.
Tura katılan bisikletçilere başlangıç kayıt noktasında özel yapım bisikletçi forması hediye edilecek.
Etkinlik, bir bölümü bisikletçilere ayrılacak olan Atatürk Caddesi, Ulu Camiİ, Heykel Saat Kulesi, İnönü Caddesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Ankara Yolu, Kent Meydanı, Merinos, Sırameşeler, BUSKİ, Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe Kavşağı, Mudanya Yolu, Korupark, Özdilek Geçit ve Mudanya Devlet Hastanesi güzergahlarının geçilmesinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı’nda son bulacak.
MÜTAREKE MEYDANI’NDA CANLI MÜZİK
Çeşitli hediye çekilişleri ve canlı müzik programlarının gerçekleştirileceği Mudanya Mütareke Meydanı’nda tura katılan bisikletçilere kumanya dağıtımı yapılacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tophane Rotary Kulübü dönem başkanı Dr. Sabahat Karakaşlılar, dönem başkanı olarak Cumhuriyet’in 100. yıl. dönümünde görevini yerine getiriyor olmaktan dolayı çok onurlu olduğunu söyledi.Kulübün en önemli sürdürülebilir projelerinden biri olan ve bu sene 15’incisini
gerçekleştirecekleri etkinliğin dönem sloganının “Cumhuriyet İçin Pedal” olduğunu vurgulayan Karakaşlılar, şunları kaydetti:
“Nuray ve Hakan Özdündar anısına, Dünya Taşıtsız Günü olarak ilan edilen Eylül ayının üçüncü haftasına denk gelen günde her sene düzenlenen etkinliğimiz bir yarışma değildir. Her yaştan bisikletçinin keyifli bir pazar günü geçirmelerini hedeflediğimiz turumuza katılan her kişi ile bisiklet sporuna yönelik farkındalığı artırmayı ve trafikte yer almalarının önemini vurgulamayı hedefliyoruz. 17 Eylül 2023 Pazar günü saat 09:00’da tüm bisiklet severleri Tophane Saltanat Kapısı’nabekliyoruz.”
Decathlon, Gökçelik AŞ, NOSAB ve NİLSİAD sponsorluğunda düzenlenecek etkinlik geçen sene 750 bisikletçinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.
EHA - Yılmaz Efe