Başkan Daşöz Toprakkale Belediyesi olarak imkanlar dahilinde salgınla mücadele mücadele ettiğini ve gıda paketi desteğinde bulunduğu kaydetti.

Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz “İçinde bulunduğumuz süreçte görünmeyen bir düşmanla mücadele ediyoruz. Hali hazırda tedavisi kesin olarak tespit edilemediği gibi ne zaman biteceği de bilinmemektedir. Yaşadığımız süreçte yakınımızı, eşimizi, arkadaşımızı vs.  malum hastalık nedeniyle kaybettik. Salgın devam ettikçe de daha  bir çok insanimizi kaybedeceğimiz aşikar. Kıymetli hemşerilerim hali hazırda  ilçemizde 500 civarında karantina altında ev bulunmaktadır. Karantina altında bulunan evlerdeki insanlarımız dışarı çıkamamak ta bu nedenlide beslenme ve gıda temininde sıkıntı yaşamaktadırlar. Yaşadığımız süreçte sıkıntılarımızı en aza indirgeme anlamında toplum olarak bir takım önlemleri faaliyete gerçekleştirilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletin tüm kurumları salgının etkisini en aza indirme anlamında üstün gayretler göstererek çalışma yaptığını ifade ederek “Toprakkale belediyesi olarak İmkanlar dahilinde salgınla mücadele anlamında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktayız. Bu anlamda belediye  olarak ilçemizde şu an 500 civarında karantina altında bulunan eve gıda ve beslenme olarak düzenli yardımda bulunmamız mümkün olamamaktadır. Sevgili hemşerilerim sizlerden istirhamım çevremizde, yakınımızda hısım akrabalarımızdan, komşumuzdan vs.  kimler karantina altındaysa, tespit anlamında talep edilirse belediyemiz yardımcı olacaktır, karantina altında bulunan evlere gıda ve beslenme anlamında yardımcı olunmasını, bu takdirde yapılan bu masraflarınız talep halinde belediyemiz tarafından sizlere ödenecektir.  Kıymetli hemşerilerim. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. İnsanlık olarak görünmeyen bir düşmanla savaş halindeyiz. Bu savaşıda ancak ve ancak birlik olarak, dayanışma içerisinde kazanabiliriz. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

E Haber Ajansı (EHA)  - Resul Özdil