Holdingin "Tosçelik Profil ve Sac" şirketi fuara katılarak büyük bir alanda ziyaretçilerini ağırladı. Fuarda, Tosyalı şirketlerinin boru, profil, sac, filmaşin ve hadde ürün gruplarındaki yenilikçi ürünleri sergilendi.

Tosyalı Holding'in Avrupa pazarındaki demir-çelik sektöründe önemli bir paya sahip olduğu belirtilen açıklamada, yeşil çelik üretimine yönelik yatırımlarıyla AB Yeşil Mutabakat sürecinde önde gelen yeşil çelik üreticilerinden biri olacaklarını vurgulandı.

Tosyalı Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, fuara katılarak küresel pazarlardaki etkinliklerini pekiştirdiklerini ve çelik sektörünün yeşil dönüşümüne hazır olduklarını uluslararası müşterilere gösterdiklerini ifade etti.

Şerif Tosyalı, Tosyalı'nın Tosçelik ile sac ve boru profil kategorilerinde dünyanın önde gelen yeşil çelik üreticilerinden olduğunu belirtti.

Açıklamada ayrıca, Tosyalı Holding'in İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sarıseki Tesisi'nde üretim için hazırlandığı ve Quantum Furnace teknolojisini kullanarak daha düşük enerji tüketimi sağlayacağı bilgisi paylaşıldı. Yenilenebilir enerji kaynakları ve verimli hurda kullanımıyla yeşil çelik üretimi gerçekleştirecek olan tesisten elde edilecek ürünlerle iç pazarda ve ihracat pazarlarında müşterilerin yeşil çelik ürün taleplerine cevap verileceği belirtildi.

 Ayrıca, Tosyalı Holding'in yeni tesisinin Türkiye'nin en büyük filmaşin üreticisi olmasını sağlayacağı ve filmaşin ürün yelpazesinin genişleyeceği ifade edildi. Tosyalı Holding'in toplam kapasitesinin 10 milyon tona çıkacağı ve küresel çelik pazarındaki büyümesini sürdüreceği vurgulandı.

EHA