ODTÜ TEKNOKENT ve MEF Üniversitesi, TÜBİTAK BİGG Sürecinde yaptıkları konsorsiyumla “Eğitim Teknolojileri” alanında girişimcilerin gücüne “BİGGED” ile güç katacak.
TÜBİTAK’ın desteklediği ODTÜ TEKNOKENT ve MEF Üniversitesi’nin iş birliği ile gerçekleşen BİGGED projesi ile eğitim teknolojileri alanında girişimcilere fırsatlar sunuluyor. ODTÜ TEKNOKENT’in bilimsel ve teknolojik altyapısı, MEF Üniversitesi’nin alanındaki güçlü birikiminin tek bir güce dönüştüğü iş birliği ile TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği’ne eğitim teknolojisi girişimcilerinin ulaşması sağlanacak.
BİGGED Programında Katılımcılar; Başarılı Olmaları Durumunda 0 Geri Ödemesiz Olarak 200.000 TL Sermaye Desteği Alabilecek…
Eğitim Teknolojileri ile girişimciliği buluşturan BİGGED ile eğitim alanında, teknoloji ile farkındalık yaratmak ve problemlere inovatif çözümler üretmek amaçlanıyor. Pandeminin eğitimi sekteye uğratmasıyla dönüşü olmayacak şekilde başlayan değişim süreci, eğitimde teknolojik ihtiyaçların çok daha gündemde olmasına neden oldu. BİGGED ile amaç ODTÜ TEKNOKENT ve MEF Üniversitesi’nin birikimi ile alandaki nitelikli iş fikirlerinin başarılı birer iş planına dönüşmesini sağlamak ve bu iş planlarının TÜBİTAK hibe desteği alarak şirketleşmesine destek olmak. Alanda nitelikli Ar-Ge derinliği olan ticarileşme potansiyeli yüksek işlerin doğmasını sağlamak için çeşitli eğitimler ve mentorluk programı ile desteklenen BİGGED Programında katılımcılar; başarılı olmaları durumunda Yüzde 100 geri ödemesiz olarak 200.000 TL sermaye desteği de alabilecek. ODTÜ TEKNOKENT ve MEF Üniversitesi’nin geniş iletişim ağında yer alan mentorlarıyla ve networkleriyle de tanışma fırsatı sağlayacaklar.
BİGGED Kapsamındaki Girişimcilere, MEF Üniversitesi’nin Sahip Olduğu Networkü Açmaya Hazırız…
MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin “Tüm dünyada eğitim hızla değişiyor. Pandemi ile bu değişim çok daha hızlandı. Pandemi döneminde eğitim teknolojileri alanında dünyadaki 1 milyar dolar ve üstü piyasa değerine sahip unicorn şirket sayısı 10 ayda 2 kat artmıştır. Önümüzdeki dönemde bu sayılar katlanarak artacaktır. Pandemi sonrasında çalışma ortamları ve eğitim artık eskisi gibi olmayacak. Yeni dönemde her alanda eğitim teknolojileri kilit rol oynayacaktır. Biz ODTÜ TEKNOKENT iş birliğiyle başlattığımız TÜBİTAK BİGGED desteği ile bu alanda ekosistem oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. MEF Üniversitesi olarak kurulduğumuzdan bu yana uyguladığımız Flipped Learning, aktif öğrenme yöntemleri ve eğitim teknolojileri konusunda başlattığımız uygulamalar ile yükseköğretimde inovatif adımlar attık. Girişimcilere sahip olduğumuz networkü açmaya hazırız. Eğitim Teknolojileri alanında fikirleri olan herkesi bu programa bekliyoruz” dedi.
Bu Programdaki Yöntemleri, Metotları Pilot Uygulamalarla Test Etmeye Hazırız…
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, “Eğitimde dijital içerik ve inovasyon ekosistemi için bakanlık olarak TÜBİTAK BİGGED gibi projeleri desteklemeye hazırız. Eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren kurum sayısı ne yazık ki çok fazla değil. Bakanlık olarak bu alandaki genç girişimci arkadaşları bekliyoruz. Eğitim teknolojilerinin yöntemlerini, metotlarını pilot uygulamalar ile test etmek için destek olabiliriz.” dedi.
Eğitim Teknolojileri Alanında Küresel Pazarı Hedefleyen İş Fikirlerine ODTÜ TEKNOKENT’in Bilimsel ve Teknolojik Alt Yapısını Açacağız…
ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar R. Alemdar: “Pandeminin yarattığı küresel iklimi de göz önüne alarak iki önemli partnerin iş birliğiyle T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle eğitim teknolojileri alanında küresel markalar çıkartmak istiyoruz. Eğitim teknolojileri pazar payı hem çok büyük hem de çok hızlı büyüyor. Bu pazarın 3-4 yılda 300 milyar dolardan 550-600 milyar dolara çıkması bekleniyor” dedi. Girişimcilere eğitim teknolojileri alanında değerlendirmeler yapan Serdar R. Alemdar bu alanda küresel pazarı hedefleyen iş fikirlerine ODTÜ TEKNOKENT’in bilimsel ve teknolojilk altyapısını açarak BİGGED ile desteklemeyi hedeflediklerini belirtirken TC Milli Eğitim Bakanlığı’nın da pilot uygulama imkanı sağlama desteğinin öneminin altını çizdi.
E Haber Ajansı (EHA)