82 gün sonra üyeleriyle yeniden buluşan Mars Sportif, yüksek temizlik ve hijyen standartlarının yanı sıra bir dizi yeni uygulamayı da hayata geçirdi. Mars Sportif’ten yapılan açıklamada “Kulüplerimizin kapalı olduğu dönemde online derslerle 540 bin kişiye ulaştık. Evde tempoyu düşürmedik, yeni dönemde de bağışıklığımızı korumak için spora kulüplerimizde devam ediyoruz. Tüm önlemlerimizi aldık. Sosyal mesafeyi koruyarak üyelerimizi sporla buluşturuyoruz” denildi.

 Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mart’ta tüm kulüplerini İçişleri Bakanlığı talimatı ile geçici süreyle kapatan Mars Sportif, ‘kontrollü sosyal hayat’a dönüşün ilk adımını attı. MAC, MACFit ve NUSPA markalarıyla hizmet veren Mars Sportif, 8 Haziran itibarıyla kulüplerini ve spa şubelerini yeniden açtı. Mars Sportif, kulüplerinin kapalı olduğu dönemde “Evde Harekete Devam” diyerek sosyal medya kanalları üzerinden sadece üyelerini değil herkesi sporla buluşturmaya devam etti.

 MAC ve MACFit’in alanında uzman eğitmenleri tarafından her gün, günde 3-4 kez olmak üzere Instagram üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar ile 18 Mart-2 Haziran tarihleri arasında 540 binin üzerinde kişi spor yaptı.

 “Hem mesafemizi hem sağlığımızı koruyacağız”

 Tüm kulüplerinde hizmete kaldığı yerden devam eden Mars Sportif, çalışanlarının ve üyelerinin sağlığını korumak adına yüksek temizlik ve hijyen standartlarına ek olarak bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirdi. Yeni döneme ilişkin Mars Sportif’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Spor salonlarının açılmasını, önleyici sağlık temasının en önemli ögesi olarak görüyoruz. Toplumun spor yaparak bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve salgına karşı kendisini hem fiziki hem zihnen daha iyi korumasını sağlayacaktır. Mars Sportif olarak salgından önce de yüksek temizlik ve hijyen standartlarımızla bilinen, güven duyulan bir markayız. Yeni dönemde de topluma karşı taşıdığımız sorumluluk gereği birçok yeni uygulamayı hayata geçirdik. Üyelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığı, ilk önceliğimiz. En üst seviyeye çıkardığımız hijyen politikamız ile tüm üyelerimize yeniden gönül rahatlığıyla spor yapma imkanı sunuyoruz. İçinden geçtiğimiz bu sıkıntılı günlerde sağlığımıza dikkat etmeye, moralimizi yüksek tutmaya her zamankinden çok ihtiyacımız var. Hem mesafemizi hem de sağlığımızı koruyacağız.”

 Kulüplerde alınan önlemler şöyle:

 Tüm kulüplerdeki temizlik ve dezenfekte sıklığı artırıldı.
Üyelerin, temassız geçiş sistemi ile kulüplere girmeleri için QR kod uygulaması hayata geçirildi.
Sosyal mesafeyi korumak adına kulüpte aynı anda bulunan üye sayısına limit getirildi. Üyeler kulüplerdeki yoğunluğu cep telefonu uygulaması ile takip edip, bu şekilde yoğunluğu az olan kulüplere yönlendiriliyor.
Kulüp girişlerinde üyelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığı için temassız ateş ölçer ile ölçüm uygulaması yapılmaya başladı.
Havalandırma sistemlerinin tamamen dış ortamdan alınan yüzde 100 temiz hava ile çalışması sağlandı.
Eğitmenler, sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak fiziksel temas olmadan ders vermeye başladı.
Tüm personelin sağlığı rutin olarak yakından takip ediliyor.
Kulüpler içerisinde uygulanan yeni uyarı görselleri ile üyeler alınan ek tedbirlerle ilgili bilgilendirildi. Havlu kullanımı, spor salonunda kullanılan ayakkabıya özen gösterilmesi, el yıkama gibi konularda üyelere kılavuzluk edildi.
Kulüp girişlerinde ayakkabı tabanı için dezenfektan havuzlu hijyen paspası konumlandırıldı. Dışarıda giyilen spor ayakkabı ile egzersiz yapılmasına izin verilmiyor.
Sosyal mesafeyi koruma amaçlı tüm ekipmanların yerleşim düzeni sosyal mesafe kurallarına göre düzenlendi. Bazı ekipmanlar devre dışı bırakıldı.
Stüdyolarda üyelerin arasını açık tutmak için gereken yerlere etiketler yapıştırıldı. Her stüdyo kullanımı sonrasında ekipmanlar ve stüdyo temizleniyor.
Soyunma odalarındaki dolaplar sosyal mesafeye göre düzenlendi. İki metre mesafe gözetilerek bazı dolaplar kullanım dışı bırakıldı. Dolapların içi düzenli olarak temizlenip, dezenfekte ediliyor.
Soyunma odalarında saç kurutma makinesi gibi ortak kullanılan alet ve kozmetik ürünleri, geçici bir süreliğine kaldırıldı.
Kapalı havuzlarda sosyal mesafeyi koruyabilmek adına her kulvarda bir kişi yüzecek şekilde limit getirildi.

EHA