Yapılan inceleme sonucunda, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Hudut Birliklerinin Yunanistan sınırında gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucunda 39 kişinin yakalandığı bildirildi. Yakalanan şahısların zorla Türkiye'ye gönderilmeye çalışıldığı belirtilirken, operasyonun ardından incelemelerin başlatıldığı aktarıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda, yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi. MSB, FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olan şahısların da Türkiye'ye geçişlerinin engellendiğini ve gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını ifade etti.

Türkiye'nin sınır güvenliği ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayan MSB, Hudut Kartallarının başarılı operasyonlarıyla ülke sınırlarının korunduğunu ve huzurun sağlandığını belirtti. Açıklamada, Hudut Kartalları ve diğer güvenlik birimlerinin, yasa dışı geçiş girişimlerine karşı aktif bir şekilde görevlerini yerine getirdiği vurgulandı.

Son olarak, MSB'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından, yakalanan şahısların yargı sürecinin başlatıldığı ve ilgili birimlerin gerekli adımları attığı bilgisi paylaşıldı. Sınırların güvenliği ve terörle mücadele konusundaki çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

EHA - Resul Özdil