Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER tarafından yapılan basın açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan ve Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Naci Ağbal hakkında olumlu görüş bildirdi.
Geçtiğimiz haftalarda döviz kurlarında yaşanan dalgalanma, zaten COVID-19 pandemisinin baskısı altında bulunan ekonomimizi sıkıntıya sokmuştur. Enflasyon üzerinde de olumsuz etkileri olan bu dalgalanmalara son verilmesi ve kurlarda istikrar sağlanması önemlidir.
Olumsuz gelişmeler ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan ve Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan Naci Ağbal ekonominin temel alanlarını iyi bilen, konularına hâkim isimlerdir. Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyoruz.
Önümüzdeki günlerde piyasa gerçekleriyle uyumlu ve iş dünyası ile diyalog içinde oluşturulmuş ekonomik politikaların şeffaf bir şekilde uygulamaya konulması Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) olarak en büyük temennimizdir. Bu yönde atılacak adımların Türkiye ekonomisine istikrar getireceğine ve yeniden güçlü büyüme sürecinin başlamasına katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Ekonominin sağlıklı bir performansa ulaşabilmesi açısından COVID-19 pandemisinin olumsuz etkilerini yaşayan küçük işletmeler ve KOBİ’lerin desteklenmesi de önemlidir. Çalışan sayısı 50’den az olan ve pandemi döneminde %40’ın altında ciro kaybına uğrayan işletmelere kurumlar vergisi indirimi yapılması bu kuruluşların COVID-19 sonrası dönemde büyümeye güçlü bir katkı yapmalarına yardımcı olacaktır.
Ekonomi yönetiminde yapılan değişikliklerin ülkemiz için hayırlı ve yararlı olmasını diliyoruz.
E-Haber Ajansı (E-HA)