Balıkesir çevreleri, İç Ege ve İzmir çevreleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Bazı bölgelerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların yurdun İç Ege güney ve doğusunda mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

MGM'nin raporuna göre hafta sonundan itibaren batı kesimlerde başlayarak yurt genelinde sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da ise sıcaklıkların gelecek hafta 29 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın geri dönmesi de öngörülüyor.

Ayrıca, MGM bugün (12 Mayıs) 13 il için sarı kodlu uyarı yaparak kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bu iller Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat ve Adıyaman çevreleri ile Trabzon'un batı ilçeleri.

EHA - Resul Özdil