Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da kurulan ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’ 2 yılda 40 bin kişiye hizmet vermeyi hedefliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kütahya Belediyesi’nin oluşturduğu konteyner kent içinde, Temmuz ayında devreye alınan ve 9 konteynırın yer aldığı kampüs bugüne kadar içlerinde anaokulu ve ilkokul çağında öğrencilerin de olduğu 4 bin 800 kişiye hizmet verdi.
Uludağ Elektrik CEO’su Sinan Öktem ve Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsünde incelemelerde bulundu. Bursa’dan bir grup gazeteci ile birlikte kampüsü ziyaret eden Uludağ Enerji yöneticileri, öğrencilerin yanı sıra Halk Eğitimi Merkezli destekli kadın gelişim grubu ve toplumsal afet ruh sağlığı merkezini ziyaret etti.
6 Şubat’ta meydana gelen ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü kurdu. Temmuz ayında hizmete giren ve 9 konteynırın yer aldığı kampüs bugüne kadar içlerinde anaokulu ve ilkokul çağında öğrencilerin de olduğu 4 bin 800 kişiye hizmet verdi. 
Bursa’dan bir gurup basın mensubu ile birlikte bölgeye gelerek gelişim merkezini inceleyen Uludağ Elektrik CEO’su Sinan Öktem ve Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce, gelişim merkezinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Oluşturdukları kampüste temel amaçlarının okul öncesi çocukların gelişimine destek sağlamak olduğunu vurgulayan Öktem, “Depremin hemen sonrası mümkün olduğu kadar bölgeye elektrik sağlandı. İlk destekten sonra arkamızı dönüp gidemezdik. Çünkü burada yaşam devam ediyor. Toplam 9 konteynırdan oluşan kampüste sanat atölyemiz, kadınlara yönelik atölyelerimiz, mesleki gelişim atölyelerimiz, oyun atölyemiz var. Çok büyük bir travma yaşandı biz de bu travmaya psikolojik destek sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmaların iki yıl kadar devam edeceğini düşünüyoruz. İki yıldan sonra da normal yaşamın başlayacağını umut ediyoruz. Eğer iki yıl içinde noral yaşama geçilmezse, biz burada destek çalışmalarımızı yine devam ettireceğiz” dedi. 
Konteyner kentte ikamet eden kadınların projenin başlangıcından bu yana geçen 3 aylık sürede Halk Eğitim Merkezinden aldıkları eğitimle amigurimi bebekleri üretmeye başladığını hatırlatan Öktem, “Kadınlarımız 16 haftalık eğitim sürecini tamamladıklarında mesleki eğitim sertifikalarına kavuşacak. Üretilen bebekler ise Defne Kadın Kooperatifi aracılığıyla projeye destek olmak isteyen kişilerle buluşturularak elde edilen gelirler üretimde emeği geçen depremzede kadınlara ulaştırılacak. Biz de bu bebekleri alarak, satışına katkı sunuyoruz” diye konuştu.
Kampüste okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde dizayn edilen oyun atölyesinde düzenlenen etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlandığını dile getiren Öktem, Uludağ Üniversitesi’nin uzman kadrosunun desteğiyle kurulan Psikoloji Atölyesinde ise bugüne kadar 468 danışana psikolojik destek hizmeti sunulduğunu ifade etti.Uludağ Enerji yetkilileri ve gazeteciler, Hatay’da şehir turu atıp, incelemelerde bulundular. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa