Uyutmaz, mesajında "Kadir Gecesi, Müslümanlar için çok önemli bir gecedir. Bu mübarek gecede dualarımızı kabul eden Rabbimize şükürler olsun. Kadir Gecesi, affın, mağfiretin ve rahmetin bol olduğu bir gecedir. Bu gece, tüm insanlık için huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirsin" ifadelerini kullandı.

Uyutmaz, mesajında ayrıca vatandaşların Kadir Gecesi'nin manevi atmosferine uygun davranarak dualarını eda etmelerini ve ibadetlerini yerine getirmelerini tavsiye etti.

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nin “Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği “kutlu gece” olarak kabul edildiğini dile getiren Uyutmaz, şu ifadeleri kullandı: 

“Bu yıl ramazan ayı diğer yıllara göre farklı, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bir döneme denk geldi. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından kente gelen depremzedelere yardım eli uzatmanın ve bu mübarek ramazan ayında sofraları onlarla paylaşmamız büyük öneme sahip. Kovid-19 salgını, yangınlar ve deprem gibi doğal afetler sonrası ülkemiz kritik zamanlardan geçiyor. Devlet ve millet el ele vererek bu zorlu sürecin de üstesinden geldik. Bu zorlu süreçte 7’den 70’e herkes tek yürek olarak depremzedelere ve deprem bölgelerine destek için canla başla çalıştı. Birlik ve beraberliğin önemi bir kez daha ortaya çıktı.”

Bayram Sevinciyle Taçlanacak
Birlik, beraberlik, dayanışma, rahmet ve bereket ayı olan ramazanın son günlerine yaklaşıldığını söyleyen Uyutmaz tutulan oruçlar, yapılan ibadetler ve yardımlarla manevi bir iklimden geçerek idrak edilen ramazan ayının Kadir Gecesi ile zirveye ulaşarak, bayram sevinci ile taçlanacağını aktardı.

Bu mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve kardeşliğin en ulvi seviyeye çıktığı zaman dilimleri olduğunu kaydeden Ak Parti Toprakkale ilçe Başkanı Bekirhan Uyutmaz, “Bu manevi iklimi fırsat bilerek dargınlık ve kırgınlıkları kaldırmalı, elimizi ve gönlümüzü herkese açarak kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkı sağlamalıyız. Bu vesileyle mübarek Kadir Gecesi’nin İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

EHA - Resul Özdil