Osmaniye’de İl Başkanlığına Tülay Doğan’ın atanmasının ardında ilçelerde kongre sürecini tamamlayan Genç Parti’de il Başkanlığı Kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye görüntülü olarak bağlanan Kurucu Genel Başkan Cem Uzan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa göre yeniden aday olamayacağını ifade etti.

Uzan “Osmaniye il Kongresi hayırlı uğurlu olsun. İnşallah pek yakında buluşacağız, güzel günleri yaşayacağız az kaldı. Bu arkadaş 9 ay sonra emekli. Ben buradan açıkça ve her yerde söylüyorum. Erken seçime evet diyen satılmıştır. Anayasının hükmü varken anayasayı çiğnetmeyeceğiz. 20 sene yönetti 9 ay sonra emekli edeceğiz. Sen ben biz Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

DAĞTEKİN “ YENİDEN ADİL YARGILANMA İÇİN YARGITAYA BAŞVURDUK”

Kurucu Genel Başkan Cem Uzan’ın partilerinin cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade eden Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK)  Üyesi  Ayhan Dağtekin “Genç Parti  olarak hep beraber tüm ilçe işlerimizle beraber örgütlerimizle beraber çalışmalardayız. Zaten Cem bey de kesin ve net ben adayım Cumhurbaşkanı adayım diyor.  İnşallah 12. sıradan seçimlere girmeye hak kazanmış parti olarak da sayın Cem bey'e Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz.  Adayımız olarak da inşallah bu ülkenin yönetimine talip olduğumuz gibi Cumhurbaşkanı yapacağız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yargılamanın adil olmadığını, Fetö'cü karı koca tarafından yargılanıp hapse atıldığını ve bunun yanında şu an o şahısların cezaevinde olduğunu belirttik ve tekrar adil yargılanması hususunda müracaatta bulunduk.  Yani şu aşamada bizim imza diye 1 sorunumuz yok. Geçen canlı sohbette genel başkan parti genel başkanımız twitter'de 2 buçuk saat söyleşi yaptı. 2 buçuk saat içinde 62 000 tane takipçisi oldu. Yani bugün birinci parti denen AK Parti dahi miting yapsa 62 000 tane 2 buçuk saatte insanı 1 araya toplayamaz. Bizim öyle 1 sorunumuz yok ve inşallah kesin ve kesin 100000 imzayı da toplayacağız. Cem bey, Cumhurbaşkanı aday olarak da hep beraber göreceğiz” dedi.

Parti Binasında gerçekleştirilen kongreye  Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Dağtekin, Genç Parti Zonguldak İl Başkanı Sibel Güneş, Adana İl Başkanı Yusuf Aslan, Çukurova ilçe Başkanı Sebiha Özdemir, Seyhan İlçe Başkanı Can Çercem,  Türkiye Değişim Partisi Osmaniye İl Başkanı Demet Şen, Gelecek Partisi Osmaniye İl Başkan Yardımcısı Osman Kuru, Yenilik Partisi Hasanbeyli İlçe Başkanı İsmail Denizoğlu,  CHP Toprakkale Kadın Kolları Başkanı Filiz Kargı, 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Fatma Ağca Keskinbaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.   

Haber Tanık - Resul Özdil