Eğitim Yatırımları Devam Ediyor: 70 Yeni Okul, 80 Güçlendirme ve Yeni Özel Eğitim Okulları
Vali Dr. Ozan Balcı, eğitim yatırımları kapsamında çalışmalarında son aşamaya gelinen Tokat Uluslararası Proje İmam Hatip Okulu Kompleksinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

 32 derslik, 200 erkek, 200 kız öğrencinin barınacağı pansiyon, kapalı ve açık spor kompleksi, kütüphanesi, tatbikat mescidi gibi bir çok imkanı ile eğitim verecek okulun önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, "Tokat çok değerli bir eğitim yuvası daha kazanacak. Okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesine geçerek burada yapımı devam eden OSB Anaokulu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Çalışan kadınlarımızın hayatını ve yaşamını kolaylaştırmayı önemsiyoruz. Kadının gücü OSB’nin gücü. Kadına inanç, Türkiye’nin geleceğine inançtır.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, devletimizin, milletimizin imkanları ile devam eden eğitim yatırımları kapsamında Tokat genelinde 2 yıl içerisinde 70 okulun yıkılıp depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edileceğini, 80 okulun da güçlendirilmesinin yapılacağını söyledi. 

Vali Dr. Ozan Balcı, ayrıca eğitim yatırımları kapsamında ilimiz genelinde yeni Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel Eğitim Meslek Okulu, Özel Eğitim Anaokulu binaları kazandırılacağını belirterek, “Eğitim öğretimin her kademesinde ve her alanında öğrencilerimizin yanındayız. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı önemsiyoruz ve destekliyoruz. Onların daha iyi bir ortamda eğitim almaları için yeni yatırımlar yapıyoruz. Çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Son olarak eğitim yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan ve 24 derslikli, kütüphanesi, konferans salonu, laboratuarları, bilişim atölyesi ile eğitime hazır olan Şehit Piyade Teğmen Sinan Bilir Ortaokulunu ziyaret ederek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, geçtiğimiz yıl Barış Pınarı Harekatında Suriye’de şehit olan Sinan Bilir’in adının okulumuzda yaşayacağını belirterek, şehidimize ve vatan millet uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Spor Yatırımları 
Spor Tokat kapsamındaki yatırımları inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, Bedestenlioğlu Mahallesi’nde 8,5 milyon TL yatırım bedeli ile 4 bin 925 m2 alanda yapılan “Sporcu Fabrikası” olarak adlandırılan “Çok Amaçlı Spor Salonu” inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Dr. Ozan Balcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol ile Tokat'a yeni spor tesisleri kazandırılmaya devam ettiğini kaydetti. Vali Dr. Ozan Ozan Balcı, çeşitli branşlar için spor salonları, atıcılık ve tenis kortu gibi bir çok sportif alanları bünyesinde barından ve önümüzdeki günlerde tamamlanacak Sporcu Fabrikasının Tokat’ta spor alanında önemli katkılar sağlayacağını ve Spor Tokat kapsamında birçok sporcuyu yetiştireceğini söyledi. 

Tokat Müzesi Ziyareti
Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Müzede çok değerli eserler olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat Müzemiz, Cumhuriyetin ilk kurulan müzelerinden biri. Çok değerli eserlerimiz var; görmeye, ziyaret etmeye, incelemeye değer. Çok keyifli bir gezi için Tokatlı hemşerilerimizi, özellikle gençlerimizi, öğrencilerimizi müzeye davet ediyoruz.” dedi.

Kültür Yatırımları
Kültür Turizm yatırımları kapsamında restorasyonu tamamlanan, teşhir ve tanzim çalışmaları devam eden Mevlevihane’yi ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, mimari yapısıyla dikkat çeken ve 'Anadolu'nun en estetik Mevlevihanesi' olarak nitelendirilen Tokat Mevlevihanesi’nin önümüzdeki günlerde yeniden ziyaretçilerine açılacağını belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, kültür yatırımları kapsamında Evliya Çelebi Meslek Lisesi Eğitim ve Uygulama Bölümü öğrencilerinin Butik Uygulama Oteli olarak kullanacağı Osman Paşa Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceleyerek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Tapu İl Müdürlüğü Ziyareti
Ziyaretleri kapsamında kamu hizmetlerini yerinde denetleyen Vali Dr. Ozan Balcı, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli devam edebilmesi için yeni yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binasında incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı, ziyarette kurum personeli ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek kolaylıklar diledi.
 
Vali Dr. Ozan Balcı'ya ziyaret ve incelemelerinde kurum müdürleri ve yetkililer eşlik etti.

E-Haber Ajansı (E-HA)