Atatürk Caddesi üzerinde yer alan yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimlere; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı 3 grup halinde gerçekleştirilen denetimler ilin çeşitli yaşam alanlarında gerçekleştirildi.
Denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulması konusunda uyarılarda bulunan Vali Yılmaz, “Sağlığımız için hepimiz için kurallara uymalıyız, uymayanları da uyarmalıyız. Bu, hepimiz için çok önemli” dedi.
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün yine, her hafta yaptığımız gibi, Türkiye genelinde Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimlerimizi gerçekleştirdik. Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere Valilerimizin, Kaymakamlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları il müdürlerimizin katıldığı bu denetimlerde alışveriş merkezleri, işyerleri gibi vatandaşlarımızın kalabalık olarak bulunduğu tüm yaşam alanlarında denetim gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerimizin amacı; virüsle mücadelede olmazsa olmaz 3 tedbir olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının uygulanıp uygulanmadığını yerinde görmektir” diye konuştu.

Sözlerinin devamında yapılan denetimlerde vatandaşlarımızın kurallara hassasiyetle uyduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu da belirten Vali Yılmaz, “Koronavirüsle mücadelede başarıyı ancak hep birlikte bu tedbirlere sıkı sıkıya uyarak sağlayabiliriz. Tedbirlere uyduğumuz sürece, Allah’ın izni ile bu virüsten kurtulacağız. Bu nedenle kurallara uymaktan asla taviz vermemeli, kurallara uymaya hassasiyetle devam etmeliyiz ”dedi.
Vali Yılmaz, sözlerinin sonunda, koronavirüsle mücadelede, yaptıkları haberlerle vatandaşlarımızın duyarlılığının artmasında önemli bir rol üstlenen basın mensuplarına teşekkür etti. 

E-Haber Ajansı (E-HA) - Resul Özdil