Toplantıda partililerle bir araya gelen Bakan Yanık, Osmaniye'nin geleceği için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl ve ilçe teşkilatlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yanık, partinin güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içinde yoluna devam ettiğini vurguladı.

Bakan Yanık konuşmasında ;Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları il başkanlarımız, çok kıymetli teşkilat mensubu arkadaşlarım hepinizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.

14 Mayıs’tan sonra ilk buluşmamız oldu. Sesimden anlayacağınız gibi balkon konuşmasında da sesimin kusuruna bakmayın demiştim. O arada maalesef biraz rahatsız geçirdik. Bugün ilk kez ayağa kalktım ve Osmaniye’ye geldim.

14 Mayıs’ta ilk turu diyelim en azından milletvekilliği seçimi dönemini tamamladık. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Allah emeklerimizi inşallah zayi etmesin. Fakat asıl büyük işimiz 28 Mayıs’a kaldı.

Sayın Cumhurbaşkanımızı inşallah ilk turda olduğundan daha yüksek bir oy oranıyla cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz ve kaldığımız yerden hizmetlerimize hem Osmaniyemizde hem tüm Türkiye genelinde devam edeceğiz.

14 Mayıs’a göre bir takım avantajlarımız var. Bu süreçte bu avantajları değerlendirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle artık milletvekilliği kısmı çıktı arada. Dolayısıyla milletvekilliği seçimiyle alakalı ayrıca bir efor, ayrıca bir çalışma bizim de en azından sahadaki çalışmada bunu aradan çıkarmış oluyoruz.

Şu anda odaklanacağımız tek bir şey var o da Cumhurbaşkanımızın seçilmesi. Birincisi bu. Odaklanacağımız mesele tekleşti ve yoğunlaştı. Ikincisi, nihayetinde 14 Mayıs’ta hangi sandıkta ne kadar varız, ne kadar yoğunuz, bunu da görüyoruz. Artık elimizde önemli bir veri var. Dolayısıyla nereden başlayacağımızı, nerelerde eksiğimiz olduğunu da biliyoruz. Buralara yoğunlaşmak mümkün. Üçüncüsü sayın cumhurbaşkanımız da ifade ettiler. Bu süreç içerisinde kampanya vesaire mitingler olmayacak. Daha çok zatıalilerin ifade ettiği birebir çalışma olacak. Adam adama markaj deyim yerindeyse. Bizim AK Parti olarak aslında en iyi olduğumuz çalışma biçimidir. Birebir insanla temas bizim en iyi olduğumuz noktadır.

O anlamda önümüzdeki bir haftayı Osmaniye’mizde zaten pek çoğunu hemşehrilerimizin, tanıdığımız pek çoğuyla akraba olduğumuz, pek çoğuyla komşu olduğumuz, pek çoğuyla okul arkadaşı olduğumuz, çeşitli ünsiyetlerimizin zaten var olduğu hemşerilerimizle, seçmenlerimizle inşallah bu süreci daha birebir, daha yoğun bir biçimde geçireceğiz ve en düzeyde seçimin sandığa yansımasını, sayın cumhurbaşkanımıza olan teveccühün sandığa yansımasını gerçekleştireceğiz.

Bir başka husus Cumhur İttifakı etkisi diyoruz. Osmaniye açısından. Bu önemli. Nitekim artık sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi söz konusu olacağı için Cumhur İttifakı sinerjisini de burada da harekete geçirmek mümkün. Ve bunu da inşallah önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz.

Değerli arkadaşlar, milletvekili seçimleri bitti. Şükürler olsun ve Mecliste Cumhur İttifakı gözle görülür bir çoğunluğu sağlandı. Bu bizim için önemli. Ancak kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli değil. Açık söyleyeceğim. Yani Cumhurbaşkanlığı seçimini alamadığınız takdirde Mecliste çoğunluğunuzun olması bir yere kadar bir anlam ifade eder. Dolayısıyla şükürler olsun ilk turda milletimiz aslında gönlünün açık ara Cumhurbaşkanımızdan yana olduğunu, biraz kafasının karıştığını ifade etti. Şimdi kafa karışıklıklarını da giderip Allah’ın izniyle zaten %50 şartı artık ikinci turda yok. En çok oyu alan aday seçilmiş olacak.

Biz de elimizden geldiği kadar Sayın Cumhurbaşkanımızı en çok oy alan adayın seçilmesine değil yüzde 50’nin fevkalade üstüne çıkararak, sanki birinci turmuş gibi açık ara bir oy oranıyla seçtirip inşallah yolumuza devam edeceğiz.

Değerli arkadaşlar her ne kadar milletimiz gönlünün cumhurbaşkanımızda olduğunu, çok büyük bir çoğunlukla ortaya koymuş ise de seçim nihayetleninceye kadar sandıktan çıkan sonucu alıp cebimize koyuncaya kadar hiçbir şeyden emin olamayız.

Bu demektir ki hiçbirimizin rehavete kapılma hakkı yok. Dolayısıyla sanki birinci tur devam ediyormuş gibi. Sanki birinci tur henüz daha yapılmamış gibi o belirsizlik halini düşünerek elimizden geldiği kadar yoğun bir biçimde çalışacağız.

Değerli arkadaşlar her yeni sınamada niye Cumhurbaşkanımıza sarılmamız gerektiğini önümüze koyan bir muhalefet var. Birinci turun sonuçlarına bakın. Osmaniye depremzede bir bölge. Değil mi? Birinci turun sonuçlarında çıkan şeyi görüyorsunuz değil mi? Tekirdağ’da, Bolu’da, şurada, burada. Depremzedeleri kaldıkları otellerden çıkaran CHP belediyeleri. Niye efendim deprem bölgelerinde Kılıçdaroğlu’na yeterince oy çıkmamış. Bakın her yeni sınamada Sayın Cumhurbaşkanımızın nasıl bir devlet adamı olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti’nin yirmi yıldır sosyal devleti, merhameti, şefkati, adaleti nasıl tesis ettiğini ortaya koyan gerçeklerle karşı karşıya kalıyoruz.

Depremzedelere söylemedik, etmedik hakaretler bırakmadılar. Düne kadar sığınmacılara etmedik hakaretler bırakmıyorlardı. Kendilerinden olmayan, kendilerini onaylamayan, kendilerine destek olmayan hiç kimseye, ister Türk, ister sığınmacı, ister yabancı, ister yerli, ister vatandaş, ister seçmen kim olursa olsun sıfatına ünvanına bakmaksızın hakaret eden, dışlayan, ötekileştiren, adeta bir avuç suya muhtaç kalsa oh çekecek bir yapı var karşımızda.

O yüzden tercihimizin ve durduğumuz yerin doğruluğunu bir kez daha bir bir kez daha bir kez daha onaylamış olmanın gönül rahatlığıyla 14 Mayıs’tan daha gönlümüz rahat. Niye? Çünkü gerçekten her seferinde durduğumuz yerin ne kadar kıymetli olduğu, liderimizin ne kadar kıymetli olduğunu her gün her saniye, her sözleriyle bize gösteren bir muhalefet var.

14 Mayıs bize bir rehavet sağlamasın. Ya tamam bu iş bitti, ikinci turda bitecek. Hayır. 14 Mayıs bize bir motivasyon sağlasın. 14 Mayıs’a kadar olandan birazcık daha çok çalışırsak alacağız bu süreci deyip yolumuza öyle koşmamız lazım.

Bu teşkilat bunu yapar. 20-21 yıldır bu teşkilatın içinde bir kardeşinizim. Bu teşkilat bunun fevkalade zor zamanlarında üstesinden geldi. Allah’ın izniyle yine geliriz. Biraz önce sayın başkanımızın da söylediği çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımızla seçim sonuçları itibariyle bir görüşme şansımız oldu. Zatıalileri İstanbul’da çalışmamı talimatlandırdılar. Biz de baş üstüne dedik. Çünkü İstanbul’da biraz daha oradaki daha geniş bir nüfus ve daha çok kadın ve genç seçmene yönelik çalışmalarımızı biraz yoğunlaştırmamız gerekiyor.

Dolayısıyla burası Osmaniye’de emin ellerde sizler, teşkilatımız, il başkanımız, milletvekilimiz, kadın gençlik kollarımız, ana kademe yönetimlerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız, köy başkanlarımız, her birisi mahalle teşkilatlarımız. Bizim teşkilatımızın tamamı Allah’ın izniyle çok hızlı bir biçimde Osmaniye’yi bir haftada adam adama isterse markaja alır ve tek tek seçmenle görüşür.

Zaten önümüzde 14 Mayıs sandık sonuçları var. Oralarda ne tür çalışmalar, nerelere biraz daha yoğunlaşmamız gerekecek. Onları da görüyoruz. Ve Allah’ın izniyle inşallah 28 Mayıs’ta Osmaniye’den 14 Mayıs’ta olduğundan daha yüksek bir oy oranıyla cumhurbaşkanımıza destek vermiş olacağız. Allah’ın izniyle ben inanıyorum. Yüzde 70 Osmaniye için çok kolay bir hedef. Yeter ki oyumuzu verelim.

Değerli arkadaşlar, benim şimdilik en azından söyleyeceklerim bununla sınırlı kalsın. Bu yarım kalan bir buluşma. Allah nasip ederse asıl büyük bayramımızı 28 Mayıs akşamı yapacağız. Burada 28 Mayıs’ın küçük bir hazırlığı olsun. İnşallah sizlerle hem teşkilat olarak, vekiller olarak, daha sonrasında yine güzel buluşmalara ev sahipliği yapacağız hem de Cumhurbaşkanımızı inşallah seçtirdikten sonra asıl işimiz o zaman başlayacak.

Hep diyorduk ya 14 Mayıs öncesi seçimden sonra, seçimden sonra… İkinci tura kaldı. Olanda hayır vardır. Demek ki böyle olması gerekiyormuş. Benim gönlümden geçen ve açıkçası umut ettiğim Cumhurbaşkanımızın ilk turda açık ara kazanacağı idi. Ama dediğim gibi olanda hayır vardır. Bize bir şeyi gösterir. Her olan şey bir tecrübedir ve bize bir şey gösterir. Demek ki bizim bu süreçten çıkarmamız gereken sonuçlar, almamız gereken dersler var. Dolayısıyla hiç yüksünmeye gerek yok. Biz yolumuza bakacağız. Çalışmamızı devam ettireceğiz. Ben de bugün akşam itibariyle inşallah İstanbul’a geçip yarından itibaren Cumartesi akşama kadar İstanbul’da saha çalışmalarımızı bir taraftan ulusal kamuoyuna yönelik programlarımızı devam ettireceğiz ve inşallah güzel bir sonuçla Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtireceğiz.

Hedefimiz 28 Mayıs arkadaşlar. Allah’ın izniyle AK Parti teşkilatları 81 ilimizin tamamı, 1000’e yakın ilçemizin tamamı. Her birisi bu birikime sahip. 20 senedir pek çok badireden, pek çok zorluktan atlaya atlaya geldik. Seçim kazanmanın bilgisi bizde yoksa kimde var? Doğru mu? Hepinize tekrar çok çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal ediniz. 28 Mayıs’ta görüşmek üzere" dedi.

EHA