Orman açıklamasında;”Ermenilerin Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a yönelik saldırısını ve güç kullanmasını şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan, Ermenilerin güç kullanımına karşı sadece nefsi müdafaa hakkını kullanmış olup, Ermeni tarafının kabul edilemez saldırısı taraflar arasındaki ateşkesin tek taraflı ihlalidir.
Bu hususta ilgili uluslararası kurum ve kuruluşların, Ermenilerin sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılarına karşı derhal gerekli caydırıcı önlemi almalı ve Tovuz olayından sonra yeniden planlanıp sahneye konan bu tehlikeli kışkırtma eylemini derhal durdurmalıdır” dedi.
Bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bağımsız bir devletin egemenliğini ihlal etmek demek olduğunu ifade eden Orman; “Ermeni tarafının Dağlık Karabağ’a yönelik kabul edilemez saldırısı, Azerbaycan egemenliğini ihlal ettiği gibi, bölgesel barışı da tehlikeye atabilecek bir adımdır.
Yeniden Refah Partisi olarak, Ermeni tarafının tek taraflı provokatif saldırısını şiddetle telin ettiğimizi , dost ve kardeş Azerbaycan’ın haklı davasının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz.” dedi.

EHA - RESUL ÖZDİL