Gazeteci Yazar Yüksel Baysal ‘Ezber Bozan Yazılar’ adlı kitabının ardından ikinci eseri, ‘Sabahın Sessizliği Ülkesi’ ile okuyucunun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Baysal, tüm kitapseverleri 26 Mart Salı günü düzenlenecek imza gününe davet etti.
Aynı zamanda www.enbursa.com Yazarı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı, Gazeteci Yüksel Baysal, ‘Ezber Bozan Yazılar’ adlı kitabının ardından şimdi de yeni kitabıyla okurlarının karışışına çıkıyor.‘Sabahın Sessizliği Ülkesi’ kitabıyla okurlarıyla 26 Mart Salı günü buluşacak olan Yüksel Baysal, kitabın duyurusunu, ‘Artık kimse bana kitapsız diyemez!’ başlıklı köşe yazısıyla yaptı.
BKM Özlüce’de sat 15.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek imza gününe tüm kitapseverleri davet eden Yüksel Baysal, “Kitabın yayınlanmasına destek veren Kırmızı Kedi Yayınevi Genel Müdürü Militan Gücüm’e, Yayın Yönetmeni Enis Batur’a, tasarımı gerçekleştiren, kapağı çizen Tuba Okat Koçak’a, son okumayı yapan Mustafa Çolak’a, kitabın her aşamasına destek veren eşim Melike Baysal’a teşekkür ediyorum” dedi.
YÜKSEL BAYSAL KİMDİR?
1962’de Rize İkizdere’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize de tamamladı. İkizdere Lisesi’nden mezun oldu.
12 Eylül darbesinden sonra yaklaşık 90 gün gözaltında tutuldu. 1982 yılında girdiği, sonradan adı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak değişen, Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan 1988’de mezun oldu.
Bir süre Ankara’da gazetecilik yaptı. Daha sonra Bursa’daki yerel basında görev aldı. Bursa Hâkimiyet, Olay gazeteleri ve AS TV, Olay TV’de yer aldı. AS TV’ de yayınlanan “Bursa’nın Nabzı” ve Olay TV’de yayınlanan “Açılım” programlarını hazırlayıp sundu.
2001 yılında Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır’ın danışmanlığını yaptı. Bu görevinin devamında Başbakanlık Basın Müşavirliği görevini yürüttü. 2005 yılında istifa ederek Bursa’ ya döndü.
Aylık, Demokrat Bakış adlı dergiyi çıkardı.
Sırasıyla Kent, Meydan, Yeni Dönem gazetelerinde çalıştı. yurtgazetesi.com’da yazıları yayınlandı. Halen enbursa.com adlı yerel gazetede günlük yazılar yazıyor.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Merkez Yöneticiliği, ÇGD Güney Marmara Şube Başkanlığı ve ÇGD Bursa Şubesi Başkanlığı görevlerini üstlendi.
Türkiye çapında örgütlü Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel başkanvekilliğinin yanı sıra Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin başkanlığını sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası Baysal’ın daha önce yayımlanmış Ezber Bozan Yazılar kitabı bulunmaktadır.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa