(ÖZEL HABER) - Bursa merkez Osmangazi ilçesi mahallelerinden Yunuseli Mahallesi'nde seneler sonra muhtarlık açık ara oy farkı ile değişti.
Yunuseli Mahallesi'ne yeni seçilen genç Muhtarı Mesut Sakar'ın ilk sözü; “Bu mahallede asla ayırım olmayacak ve mahalle sakinlerine 24 saat hizmetinizdeyiz” dedi. Yeni muhtar Mesut Sakar seçim sürecinin çok zor geçtiğini, kendisinin Samsunlu olduğunu ve aza heyetinin de Doğu Karadeniz Marmara Anadolu gibi her bölgeden kişiler olmasına rağmen çok ağır ırkçılıklara hakaretlere maruz kaldığını söyledi.
Aynı zamanda seçimi açık ara kazanmasına rağmen YSK’ya sabıkası var diye iftira atarak kazanmış olduğu seçimi tekrarlatmaya çalışanlara bu iftira kampanyasını başlatanlara manevi tazminat davası açacağını duyurdu.
Genç muhtar Samsunlu olduğundan gurur duyduğunu aza heyetinin Ağrılı, Bursalı ve Diyarbakırlı olmasından da gurur duyduğunu söyledi. Aynı zamanda ırkçılığın psikolojik bir rahatsızlık olduğunu da söyledi.
Kendisinin seçimden sonra Ankara’ya giderek küçük bir operasyon geçirdiğini ve dinlenmeden hemen göreve başladığını söyledi. Bursa’nın en büyük 3 mahallesi olan Yunuseli’nin kayıtsızlarla beraber 60 bin nüfusa sahip olduğunu ve senelerce bu mahallenin hiç bir hizmet görmediğini söyledi.
Mahalledeki eksiklere de değinen genç Muhtar Mesut Sakar karakol ve bankanın acilen gelmesi gerektiğini ve Yunuseli’nin bir ilçe büyüklüğünde olduğunu, bu husus de mahallenin sosyal donatıya ihtiyacı olduğunu söyledi. Yunuseli mahallesinin Bursa’nın en gözde mahallesi olabilmesi için canını ortaya koyacağına namusu şerefi üzerine söz vererek tüm Yunuseli sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa