Ortalama tazminat ödemeleri, kasko sigortasında 11 bin lira ile 15 bin lira arasında değişirken, zorunlu trafik sigortasında 11 bin lira seviyesine ulaştı. Bu durum, sigorta poliçe fiyatlarının geçen yıla göre üç kat artmasına yol açtı.

Yüksek döviz kuru ve artan araç ve yedek parça fiyatları, kasko sigorta fiyatlarını bir yılda üç katına çıkardı. 2023 yılının ilk üç ayında, hasar dosyası başına ortalama tazminat ödemesi kasko sigortasında 15 bin lira, zorunlu trafik sigortasında ise 11 bin lira seviyesinde gerçekleşti.

Sigorta sektörü yetkilileri, bu yükselişin parça maliyetlerindeki ve işçi ücretlerindeki artışlardan kaynaklandığını belirtiyor. Geçen yıl ortalama 5 bin liraya alınan bir kasko poliçesinin bu yıl yaklaşık 15 bin lira seviyelerinde olduğu, geçen yıl bin 200 liraya yapılan trafik sigortasının ise bu yıl 3 bin lira civarında olabileceği ifade ediliyor.

Sigorta sektörü yetkilileri, trafik sigortalarının zamanında yenilenmesini ve trafiğe sigortasız çıkılmamasını öneriyor. Sigorta poliçelerinin güncellenmesi, araç sahiplerini olası maddi kayıplara karşı koruyacak ve gerektiğinde tazminat ödemesi yapılmasını sağlıyor.

EHA