Edebiyatçı Muhsine Arda ve Gazeteci Yazar Binay Kazan tarafından organize edilen, “Ustalara Vefa Şiir Dinletileri” toplantısında gazetecilik mesleğinde 62 yılı geride bırakan Ali Bilgiç şiirleri ile onore edildi. Nilüfer Ataevler Adranos Otelinde yapılan şiir organizasyonu yoğun ilgi gördü. Birçok şair, edebiyatçı ve Ali Bilgiç’i sevenlerini bir araya getiren organizasyonda 79 yaşındaki usta gazeteci ve şair Ali Bilgiç’e plaket ve çiçek takdim edildi.
Adranos şiir dinletilerinin 2016 yılında başladığını ancak pandemi süreci nedeniyle birkaç yıl ara verdiklerini hazırlatan edebiyatçı Muhsine Arda, ilk şiir kitabının Ali Bilgiç’in desteğiyle yayınlanmasının hikâyesini anlattı. Değer bilirlik ve dostluğa bağlılığın vefa göstergesi olduğunu vurgulayan Muhsine Arda, “Ne mutlu bize ki, Ali Bilgiç gibi gazeteci, şair ve edebiyatçıyı tanıdık” diye konuştu.
Gazeteci Yazar Binay Kazan’da, “Duyguları olmayanların değil, duyguları ölmeyenlerin gününe hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, gazetecilik ve yazarlık serüveninde ilk yazılarının, haberlerinin ve öykülerinin Ali Bilgiç’in Yenişehir Gazetesinde yayımlandığını anımsattı. İlk şiirlerinin Hürriyet Gazetesinde Ümit Yaşar Oğuzcan şiir sayfasında yayımlandığına dikkat çeken Binay Kazan, şairliğe başlamasında Ali Bilgiç’in 1970 yılında yayınlanan ‘Kırık Senfoni’ isimli şiir kitabının büyük etkisi olduğunu vurguladı. Günümüz dünyasında yapay zekâ ve edebiyat konusundaki gelişmelere de değinen Binay Kazan, “Yapay zekâ makaleler yazıyor, şiirler çıkarıyor, hatta Japonya’da kitap bile yazdı. Peki, duygu nerede, duygu yok. Şimdi burada Ali Bilgiç’in şiir kitaplarından şiirler okuyacağız. Orada edebiyat var, dostluk var, aşk var, emek var, sınıf arkadaşlığı, insan olmak var. Bu şiirlerde duygu var, edebiyat var” dedi. 
62 yıldır aralıksız olarak Yenişehir Gazetesini yayınlayan, gazetecilik dışında şair yönü de bulunan ve yayınlanmış iki şiir kitabının yanı sıra bestelenmiş 11 eseri de bulunan Ali Bilgiç şiirleri, şair dostlarıyla beraber Muhsine Arda ve Binay Kazan tarafından okundu. Eşi Hatice Bilgiç’in de yer aldığı vefa dolu şiir dinletisi gününde oğlu Ataner Bilgiç’te babasının şiirlerinden bestelediği üç şarkıyı gitar eşliğinde seslendirdi. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa