Ortopedi ve Travmatoloji branşında Bursa’nın ve Güney Marmara’nın önemli sağlık merkezlerinden birisi olan Özel Medicabil Hastanesi Irak’tan doktorları ağırladı.Irak’tan Bursa’ya gelen 11 ortopedi doktoru Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi’nde 2 gün devam eden İleri Artroplasti Seminerine katıldılar. 
Seminerin açılışında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, ortopedi problemlerinin tedavisine ilişkin uygulamalar sürekli yenilendiğini bu anlamda genç hekimlerle bilgi paylaşımına önem verdiklerini söyledi. Konuk ortopedi doktorları, Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’in iki ayrı ameliyatına gözlemci olarak da katıldılar. 
Irak’tan gelen 11 ortopedi doktorunun iştirak ettiği seminerin ardından değerlendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Yöneticisi Samet Bilgen de, sağlık turizmi aktivitelerini her sene artan bir çizgide ilerlettiklerini ve buna bağlı olarak uluslararası işbirlikleri kurabilmek için bilimsel gerçeklerin ışığında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanan bu gibi aktiviteleri yapmayı sürdüreceklerini belirtti. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa