Hayatını cüzzamla savaşa, bilime ve kız çocuklarının eğitimine adayan bilim insanı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan, Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.Mudanya Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan için Tirilye Taş Mektep Akademi’de adının verildiği salonda anma etkinliği düzenledi.
Saylan’ın doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe, CHP İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, ÇYDD Bursa Şube Başkanı Süheyla Kaplan, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve Mudanyalılar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz açılışta yaptığı konuşmada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularından Türkan Saylan’ın kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadelenin önemine değindi.
Türkyılmaz, “Ömrünü insan sağlığına ve topluma adayan, binlerce Kardelene umut olan Türkan Saylan’ı hiçbir zaman unutmayacağız. Etkinliğimize katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 
Moderatör Dr. Canan Kaftancıoğlu, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Yazar Ayşe Kulin, Prof.Dr. Türkan Saylan’ın hekim kimliği ile mücadelesi ve eğitim alanındaki çalışmalarını dinleyicilerle paylaştılar. Türkan Saylan ile yaşadıkları anılarını da paylaşan konuşmacılar, Saylan’ın hayat mücadelesini anlattılar.
Konuşmaların ardından Mudanya Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu’nun müzik dinletisi gerçekleşirken, Yazar Ayşe Kulin ise kaleme aldığı ‘Türkan’ adlı kitabını okuyucular için imzaladı. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa