Türkiye Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği tarafından gerçekleştirilen ve 20’den fazla ülkeden omurga cerrahisi uzmanı doktorların katıldığı “Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu” tamamlandı.
Sempozyumun kapanış gününde konuşan Türkiye Unilateral Biportal Endoskopik Omurga Cerrahisi Derneği Kurucu Başkanı ve sempozyumun Başkanı Prof. Dr. Hayati Aygün, iki gün boyunca dünyaca ünlü omurga cerrahlarını bir araya getirerek katılımcılarla önemli bilgileri paylaştıklarını söyledi. Prof. Dr. Hayati Aygün, sempozyumun amacına ulaştığını belirterek, “Bu sempozyumla ülkemizdeki omurga cerrahlarına dünyadaki yeni gelişmeleri aktardık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Sempozyumu önümüzdeki yıllarda devam ettirip gelenek haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Katılımcı ülke sayısı ve içeriği bakımından Türkiye’de ilk olan sempozyumda omurga cerrahisinde daha fazla ilerleme sağlamak için birçok zor konuyu ele aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Hayati Aygün, “Geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız organizasyonumuzla hem yeni omurga cerrahları, hem de yeni teknolojileri doğru biçimde yansıtıp, tecrübeli cerrahların da bilgilerini yenilemelerini sağlamak istiyoruz” diye konuştu. 
TÜRKİYE’NİN TANITIMINA KATKI
Modern hibrit sistemle eğitim veren omurga cerrahı diploma programının bir parçası olmak istediklerini de vurgulayan Prof. Dr. Hayati Aygün, “Birlikte çalıştığımız Bursa Medicana Hastanesi ve Eccelearning Eğitim Platformu arasında protokol imzalanmasıyla ülkemizde ve diğer ülkelerde endoskopiyi öğrenmek isteyen omurga cerrahlarına kurulacak merkezde eğitim vereceğiz. Türkiye’nin tanıtımı ve sağlık turizminin gelişmesi açısından bu girişimimiz önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
Uludağ Üniversitesi’nde iki gün süren “Temel ve İleri Düzey Endoskopik Omurga Cerrahisi Kadavra Kursu” sonrası tüm konukları “Uluslararası Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu”nda bir araya getirdiklerini belirten Prof. Dr. Hayati Aygün, “Etkinliğimiz sayesinde omurga cerrahisinde yeni ufuklar açıldı. Omurga cerrahisinde dünyaca ünlü isimler isimler Max Aeby, Anand Kavi, Michael Schubert, Gun Choi, Mariusz Śmigiel, Sang Kyu Son, Kang Taek Lim, Pornpavit Sriphirom, Şirazahmed Munshi, Arvid Kulkarmi, Malcolm Pestonji ve Nantawat Uttamo başta olmak üzere katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Organizasyonu birlikte düzenlediğimiz Plaza Event’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa