Sağlık hizmetleri alanında Bursa’nın öncü kuruluşlarından Özel Medicabil Hastanesi’nin Uyku Laboratuvarı akredite oldu.Özel Medicabil Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yıldırım, “Uyku laboratuvarımızda gerçekleştirilen testler ile uyku sırasında kişinin farkında olmadan horlama, nefes durması, periyodik bacak hareketleri, yeme bozukluğu, epilepsi nöbetleri, diş sıkma gibi daha pek çok problemlerinin tespiti ve tedavisi gerçekleştirilmektedir” dedi.
Türkiye’de milyonlarca kişinin uyku apnesi sendromu yaşadığını fakat çok az sayıda kişiye uyku apnesi tanısı konulduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yıldırım, Uyku Derneği (UYKUDER) değerlendiricileri tarafından yerinde denetlenerek akredite edilen Medicabil Uyku Laboratuvarı’nda uyku problemlerinin teşhis ve tedavisinin mümkün olabildiğini söyledi. 
UYKU APNESİNİN TEŞHİSİ VE TEDAVİSİ
Özel Medicabil Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yıldırım açıklamasında, uykuya dalamama, uykuda solunum bozuklukları, uykuda periyodik uzuv hareket bozukluğu, aşırı uykululuk, uykuyu sürdürememe gibi birçok uyku bozukluğu türü olduğunu dile getirdi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yıldırım, “Uykuda solunum bozukluğunun önemli bir kısmını uyku apnesi sorunu oluşturur. Horlama, uykuda solunumun durması, gece kaliteli uyku uyuyamamaktan dolayı gündüz aşırı uyku hali, sabahları yorgun uyanma, iş kazaları ve trafik kazaları ve aşırı terleme gibi belirtileri olan Uyku apnesi, mutlaka teşhis ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Uykuda gece boyunca defalarca solunumun kısa süreli durması nedeniyle başta beyin ve kalp olmak üzere hayati önem taşıyan organlar oksijensiz kalır. Böylece, uzun vadede istenmeyen ve tedavisi zorlaşan hastalıklara neden olur” dedi.
Uyku bozukluklarında hastalıkların uyku laboratuvarlarında teşhis edildiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeki Yıldırım, Uyku laboratuvarında yapılan polisomnigrafi, uyku bozukluklarının teşhisinde altın standarttır. Hastalar, uyku laboratuvarına yatırılarak polisomnografi (uyku testi) denilen test uygulanır. Böylece hastalık teşhis edilir ve hastalığın tedavisine başlanır” şeklinde konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa